Acasă Actualitate Alarmele vor suna mâine în toată țara între 10 și 11

Alarmele vor suna mâine în toată țara între 10 și 11

0
Miercuri, 1 martie 2023, începând cu ora 10:00, va avea loc exercițiul de alarmare publică pentru verificarea funcționării sirenelor din judetul Brasov.
”Acest exercițiu este desfășurat în contextul organizării la nivel național a evenimentului Săptămâna Protecției Civile, în perioada 25.02-04.03.2023.
Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale preînregistrate, care vizează anumite măsuri pentru comunitate.
Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.
De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare poate fi utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă.” au declarat reprezentanții ISU Brașov.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va organiza și va desfășura la nivelul întregii țări un exercițiu de alarmare publică pentru verificarea alarmelor în data de 1 martie între orele 10.00 – 11.00.
Există patru tipuri de alarme (vezi și foto):
PREALARMĂ AERIANĂ – se compune din 3 impulsuri a 32 secunde fiecare cu pauză de 12 secunde între ele.
ALARMĂ AERIANĂ – se compune din 15 impulsuri a 4 secunde fiecare cu pauză de 4 secunde între ele.
ALARMĂ LA DEZASTRE – se compune din 5 impulsuri a 16 secunde fiecare cu pauză de 10 secunde între ele.
ÎNCETAREA ALARMEI – se compune dintr-un semnal continuu, de aceeaşi intensitate cu durata de 2 minute.