Acasă Actualitate Alarmant! 75 de urși au fost văzuți în municipiul Brașov în primele...

Alarmant! 75 de urși au fost văzuți în municipiul Brașov în primele 6 luni ale anului 2023

0

Conform datelor statistice, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023, 548 de persoane au sunat la 112, semnalând prezența urșilor în zonele locuite din județul Brașov. Cazurile sunt mult mai dese de atât, însă nu toate situațiile sunt semnalate.

Localitățile cu cele mai multe cazuri sunt Predeal (194), Brașov (165, din care 75 în municipiul Brașov și 90 în Poiana Brașov) și Săcele (143). Împreună cu Timișul de Sus și Timișul de Jos (24), toate acestea reprezintă 96% din totalul cazurilor existente la nivelul Județului Brașov.

Celelalte localități unde a fost semnalată prezența urșilor sunt Fundata, Râșnov, Bran, Zărnești, Moieciu de Sus, Ghimbav și Victoria, cu mențiunea că în ultima perioadă s-au înmulțit atacurile în gospodării pe raza UAT Fundata.

Toate semnalările au fost urmate de intervenția echipajelor de jandarmi sau poliție, respectiv a echipelor specializate de la nivelul UAT-urilor și au fost soluționate prin alungarea, relocarea sau recoltarea animalelor, după cum susțin reprezentanții Consiliul Județean Brașov.

Articolul precedentA încălcat ordinul de protecție, iar poliția l-a găsit la ușa victimei
Articolul următorPrimăria Municipiului Săcele continuă furnizarea lemnului de foc către populație