Acasă Social Ajungem MARI e în căutarea a 20 de voluntari pentru copiii instituționalizați

Ajungem MARI e în căutarea a 20 de voluntari pentru copiii instituționalizați

0

Ajungem MARI dă startul unei campanii de recrutare de voluntari care să aibă grijă de 20 de copii abandonați. Termenul limită pentru înscrieri este 31 martie.

Ajungem MARI caută 20 suflete pentru copiii abandonați la care nu ajunge NIMENI din Făgăraș, Ghimbav, Hărman, județul Brașov. Voluntarii ar urma să își petreacă 3 ore pe săptămână cu copiii, în format fizic, oferindu-le ajutor la teme, meditații, șansa la o viață normală și viitor.

De 9 ani, programul educaţional Ajungem MARI, lansat de Asociația Lindenfeld, aduce o schimbare semnificativă în vieţile a mii de copii din sistemul de protecţie. Cu ajutorul unei rețele de 1.400 voluntari în București și în 24 de județe din țară, Ajungem MARI completează munca asistenților sociali, oferindu-le copiilor ajutor la teme, ieșiri și excursii, prietenie și șansa la o viață independentă.

„De cele mai multe ori suferinţele copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi nu se opresc odată cu intrarea în sistem, ci se amplifică. Statul face ceea ce trebuie să facă: îi preia din mediile de risc, le asigură un acoperiş deasupra capului, haine, mâncare. Dar nevoile acestor copii sunt cu mult mai mari şi pregnante. Au nevoie de suport emoţional, de oameni care să le aducă constanţă în viaţă, care să îi ajute, fie că vorbim de teme, de lecţii sau experienţe de viaţă. Aşa a şi pornit ideea Ajungem MARI, în urmă cu aproape 9 ani: să aducem voluntari cu suflet mare aproape de ei, să îi sprijine şi să îi înveţe să devină adulţi responsabili şi împliniți”, spune Vivianda Nicolae, vicepreşedinte Ajungem MARI.