Acasă Social AJOFM anunță încheierea campaniei de informare și consiliere profesională în școlile din...

AJOFM anunță încheierea campaniei de informare și consiliere profesională în școlile din județul Brașov

Brașov, 3 iunie 2024 – Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brașov anunță încheierea cu succes a campaniei de informare și consiliere profesională desfășurată în școlile din județul Brașov. Această campanie, derulată pe parcursul ultimelor 2 luni, a avut ca scop principal sprijinirea elevilor în orientarea profesională și alegerea unui traseu educațional și profesional adecvat.

Obiectivele campaniei au fost:

– Informarea elevilor despre oportunitățile de formare profesională și piața muncii.

-Consilierea elevilor pentru a-și descoperi abilitățile și interesele profesionale.

Activitățile desfășurate au constat in organizarea de sesiuni de informare și prezentări în peste 42 de școli din județul Brașov precum si discutii cu specialistii din cadrul AJOFM Brasov.

Rezultate obtinute constau in participarea, la aceste sesiuni de informare, a peste 2.500 de elevi din clasele terminale, viitori absolventi ai promotiei 2024.

Declarația directorului AJOFM Brașov:

„Suntem extrem de mulțumiți de modul în care a decurs această campanie și de impactul pozitiv pe care l-a avut asupra elevilor din județul Brașov. Este esențial ca tinerii să fie bine informați și ghidați în alegerile lor profesionale, iar noi, la AJOFM Brașov, ne angajăm să continuăm să sprijinim educația și dezvoltarea profesională a acestora.”

 

Mulțumim tuturor partenerilor noștri, școlilor participante, companiilor locale și colegilor care au contribuit la succesul acestei campanii. Împreună, am reușit să oferim tinerilor din Brașov un start mai bun în carieră și să le deschidem noi perspective pentru viitor.