Acasă Actualitate Aeroport de Brașov, prețuri de Dubai! S-au închiriat spații și cu 1.100...

Aeroport de Brașov, prețuri de Dubai! S-au închiriat spații și cu 1.100 euro pe lună/mp

0

Conducerea Regiei Autonome „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav” R.A. anunţă rezultatele licitației cu strigare pentru închirierea unor spaţii din terminalul AIBG, procedură care a avut loc în data de 12 iunie 2023.

Spaţiul la parter cu destinaţia schimb valutar, având cu o suprafaţă de 5,90 mp şi o valoare de pornire de 33 euro/mp fără TVA, s-a adjudecat cu 101 euro/mp+TVA/lună.

Cele cinci spaţii pentru bancomate, disponibile la parterul terminalului, fiecare cu o suprafaţă de 2 mp şi care au avut un preţ de pornire de 130 euro/mp fără TVA, au fost adjudecate la valori cuprinse între 525 şi 570 de euro/mp+TVA/lună.

Un spaţiu de 8,47 mp situat tot la parterul terminalului şi având destinaţia ticketing a fost atribuit la valoarea de 158 euro/mp+TVA/lună, în condiţiile în care preţul de pornire la licitaţie a fost de 33 euro/mp fără TVA.

De asemenea, au fost închiriate 16 spaţii cu destinaţia vending cafea şi vending mixt, aflate la parter în zonele de check-in şi plecări interne, precum şi la etaj în zona publică şi cea de plecări externe, având fiecare o suprafaţă de 1 mp, respectiv 3,2 mp. Preţul de pornire a fost de 130 euro/mp fără TVA, iar adjudecarea s-a făcut la valori cuprinse între 190 şi 1.100 euro/mp+TVA/lună.

Nu în ultimul rând, alte şase spaţii aflate tot la parter, cu destinaţia rent-a-car şi având suprafeţe cuprinse între 5,51 mp şi 8,67 mp, pentru care preţul de pornire al licitaţiei a fost stabilit la 33 euro/mp fără TVA, au fost adjudecate la valori cuprinse între 140 şi 200 euro/mp+TVA/lună.

Urmează încheierea contractelor şi predarea spaţiilor către beneficiari.

Durata închirierii este de cinci ani, începând cu data punerii la dispoziţie a spaţiului închiriat şi a semnării contractului, cu excepţia spaţiilor cu destinaţie vending cafea şi vending mixt a căror durată va fi până la 31.12.2023.

 

Articolul precedentPrimul avion privat care aterizează pe aeroportul Brașov!
Articolul următorPeste 6000 de șoferi verificați de polițiști într-o săptămână
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.