Acasă National Adrian Veștea: „Peste 4 miliarde de lei pentru noi lucrări în infrastructură...

Adrian Veștea: „Peste 4 miliarde de lei pentru noi lucrări în infrastructură prin programe derulate de Ministerul Dezvoltării!”

0
La propunerea Ministerului Dezvoltării, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie, a fost aprobată o ordonanță de urgență pentru dezvoltarea continuă a infrastructurii din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Aceasta vizează sectoare cheie precum sănătatea, turismul, cultura și buna guvernanță, atribuind Companiei Naționale de Investiții rolul de structură de implementare.
„Printre proiectele aporbate astăzi se numără construcția Institutului Regional de Oncologie la Timișoara și extinderea Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București, proiecte care reflectă angajamentul nostru pentru îmbunătățirea accesului la servicii medicale de calitate.
Culturii i se acordă o atenție specială prin înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România și prin proiecte de conservare a memoriei istorice, cum ar fi Memorialul „Închisoarea Tăcerii” din Râmnicu Sărat și Centrul Educațional privind Comunismul în România. De asemenea, astăzi s-a aprobat și modernizarea sediilor Judecătoriilor din Buzău și Galați, precum și a Tribunalului Alba.
Sportul este susținut prin construirea unui nou stadion de fotbal în Timișoara, un spațiu modern destinat să sprijine performanța sportivă la cele mai înalte standarde.
Aceste proiecte nu doar că răspund nevoilor actuale, dar și pregătesc România pentru viitor, consolidând fundamentele pentru o societate mai sănătoasă, mai informată și mai activă.”,  a declarat ministrul Adrian Veștea.