Acasă Social Adrian Veștea a făcut parte din delegația oficială a Guvernului României, care...

Adrian Veștea a făcut parte din delegația oficială a Guvernului României, care a efectuat o vizită de lucru în Republica Turcia, la Ankara!

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, s-a arătat onorat să facă parte din delegația oficială a Guvernului României, care a efectuat o vizită de lucru în Republica Turcia, la Ankara! Cu acestă pcazie, ministrul a semnat u Mehmet Özhaseki, ministrul turc al mediului, urbanizării și schimbărilor climatice, Acordul între Guvernul Republicii Turcia şi Guvernul României în domeniul urbanismului.
„Documentul de cooperare conține prevederi referitoare la derularea unor acțiuni concrete în domenii precum urbanismul, planificarea spațială, dezvoltarea urbană, construcțiile, cartea funciară, cadastrul, cartografierea și construcția de locuințe.
L-am asigurat pe omologul turc de întreaga deschidere a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru buna colaborare în domeniile specifice de activitate, atât în ceea ce privește planificarea urbană și cadastrul imobiliar, cât și cooperarea în cadrul Programului Bazinul Mării Negre.
România și Turcia sunt aliați de încredere și parteneri strategici, avem un dialog deschis și pragmatic la toate nivelurile, iar Parteneriatul Strategic a imprimat o dinamică susținută cooperării noastre bilaterale generale.”, a explicat Adrian Veștea.