Acasă Administrativ Administrație USR! Societate cu ”găuri” financiare și fără performanțe, dar cu directori...

Administrație USR! Societate cu ”găuri” financiare și fără performanțe, dar cu directori răsplătiți cu 21.256 de lei lunar

0
Dacă aleșii locali, cu excepția consilierului Ciprian Chiricheș, nu sunt interesați de cum sunt cheltuiți banii publici și cum sunt manageriate instituțiile din subordinea municipalității, un tânăr absolvent de Drept arată cu degetul spre conducerea societății RIAL, unde directorul figurează cu un salariu de 21.256 lei.
Acest salariu nu ar fi o problemă dacă societatea ar fi pe profit sau dacă ar avea performanțe extraordinare, dar ca un director să fie plătit cu această sumă doar pentru că a fost numit pe funcție, este de-a dreptul strigător la cer.
Culmea, când a fost preluată de oamenii instalați de USR, societatea figura cu profit. După, a urmat potopul! Salarii mărite, angajați concediați, noi posturi de conducere înființate. Acesta este managementul marca USR.
Tânărul brașovean Dragoș Dragomir a prezentat pe larg pe pagina sa de Facebook situația DEZASTRUOASĂ de la RIAL Brașov.
Doamna director de la RIAL ar trebui să explice brașovenilor și CL care e unic asociat RIAL cum a ajuns să aibă un salariu mai mare decât al fostului director. De la 19.256 lei brut a ajuns la 21.256 lei brut, așa cum reiese din unul dintre contractele de mandat( s-ar părea că ar fi umblat pe la semnare 2 contracte, unul de 19.256 lei, cât ar fi avut și domnul Jula, care a fost semnat doar de doamna Oprea Maria și un altul mai avantajos pentru doamna director de 21.256 lei brut).
În fundamentarea bugetului de venituri și cheltuieli aprobată de CL, se spunea faptul că NU vor exista majorări de cheltuieli cu salariile directorilor pentru anul 2023.
Dar, surpriză! Prin hotărârea CA RIAL nr. 98/29.05.2023 remunerația directorului general Buga a fost stabilită la 5 salarii medii brute pe ramură! Despre care ramură e vorba?
Directoarea Buga a indus in eroare CL când a spus că nu vor exista majorări salariale pentru anul 2023.
Nu mai vorbim de restul beneficiilor pe care aceasta le are, de la plata chiriei, până la decontarea combustibilului și a reparațiilor sau spălarea mașinii.
Toate acestea pentru un management politizat, dezastruos plin de interese personale, de gașcă.
S-ar părea că in luna februarie doamna director ar fi încasat aproximativ 23.000 lei brut, iar in luna martie aproximativ 27.000 lei brut. De unde provin aceste majorări, diferențe salariale și in baza căror acte au fost făcute?!
Cum s-a putut majora salariul directorului Buga în condițiile în care aceasta nu ar fi trebuit să câștige mai mult decât fostul director? Toate acestea s-au întâmplat cu aprobarea CA al RIAL.
Poate că un posibil control ANAF în luna august va face lumină.
Sau poate vor fi clarificate lucrurile prin raportul auditului de la Primărie făcut la ordinele primarului Coliban pentru partea comercială, care stă ascuns prin sertarele acestuia nesemnat. Dacă nu ar avea nimic de ascuns ar putea să îl facă public”, susține tânărul brașovean Dragoș Dragomir. Acesta a postat și câteva documente care spun multe…
Articolul precedentModernizarea transportului public în Făgăraș! Contract în valoare de 849.000 lei
Articolul următorJudețul Brașov va avea un avion propriu! 15 Consilii Județene din România vor înființa o companie de transport aerian
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.