Acasă Social Administrație USR! Gaură de 3,2 milioane lei la RIAL în 2022!

Administrație USR! Gaură de 3,2 milioane lei la RIAL în 2022!

0

Omul adus la conducerea RIAL de către administrația USR se pare că a fost o mare țeapă. Potrivit noului director interimar, instituția condusă de Sorin Jula a lăsat o gaură de 3,2 milioane lei. Afirmația îi aparține Elenei Buga, proaspăt instalată în fruntea societății.

Rial este o bombă cu ceas. RIAL vine din 2022 cu o pierdere de aproximativ 654.000 de lei la care se adaugă provizioane, adică acele sume pe care știm că RIAL trebuie să le plătească în 2023. Astfel, pierderea se ridică undeva la 3,2 milioane lei. Cam acesta este rezultatul pe 2022 la RIAL”, a continuat să explice Elena Buga.

Unul profit, altul gaură! Probleme financiare, dar salariu mare!

Ca o paralelă, fostul director Doru Constantin realizase profit înainte de a fi îndepărtat de la societatea RIAL, lucru confirmat și de către consilierul local Ciprian Chiricheș.

”Înaintea domnului Jula, RIAL a plătit impozit pe profit. Mic, dar a fost. Ulterior a fost adusă o altă persoană la RIAL, iar acum dumneavoastră spuneți că este o bombă cu ceas. Pe măsură ce timpul trecea și RIAL era într-o degradare financiară continuă, domnul director a venit în Consiliul Local și a cerut majorarea salariului. Este corect ca să dai directorului un salariu pe măsură, dar să aducă și un plus”, a spus consilierul local Ciprian Chiricheș de la PNL.

Culmea, primarul Allen Coliban se afla în sală când noul director a spus pe șleau care este situația RIAL. Numai că, așa cum i-a obișnuit pe brașoveni, primarul userist a dat vina pe directorul dinaintea lui Sorin Jula. A uitat milioanele care s-au băgat în RIAL, a uitat că a intrat pe al treilea an de mandat și nu mai poate da vina pe alții și pe trecut, a uitat că fostul director a ajuns la RIAL pe filieră USR, a uitat că a promis un management de calitate Ca să nu uităm că a închis ochii atunci când fostul director Jula și-a mărit salariul în timp ce societatea se confrunta cu probleme financiare, iar muncitorii erau concediați.

De asemenea, primarul Allen Coliban nu vrea să înțeleagă că foștii angajați în frunte cu directorul au dat RIAL în judecată și au câștigat, semn că au fost dați afară ilegal. Brașovenii însă nu sunt ușor de dus de nas, astfel că văd toate aceste aspecte.