Acasă Regional Adio, Yogy! Veteranul urs brun al Sanctuarului Libearty ne-a părăsit

Adio, Yogy! Veteranul urs brun al Sanctuarului Libearty ne-a părăsit

0
Yogy, al doilea cel mai în vârstă urs brun din lume, cu o vârstă de 43 de ani și cu un loc special în Sanctuarul Libearty, s-a stins din viață. Salvat după 30 de ani de captivitate la Zoo Sibiu, Yogy a fost un simbol al voinței și curiozității. În ultimele sale zile, a fost îngrijit cu atenție, dar semnele bătrâneții au devenit tot mai evidente. A plecat să se alăture altor urși în ceruri.
”Rămas-bun, dragă Yogy!
Veteranul de vârstă al Sanctuarului Libearty și probabil al doilea cel mai în vârstă urs brun din lume (43 de ani) a devenit astăzi o steluță din Ursa Mare. Salvat după 30 de ani de captivitate la Zoo Sibiu, Yogy ne-a uimit mereu cu poftă lui de viață și curiozitatea de-a cunoaște fiecare petec de pământ din pădurea Sanctuarului AMP Libearty.
Din păcate, la începutul verii trecute, semnele bătrâneții s-au făcut simțite. A început să meargă greu, să se ridice cu dificultate, așa că a fost retras într-un țarc mai mic unde starea de sănătate i-a putut fi monitorizată cu atenție. În ultima perioadă avea mai mereu nevoie de calmante de durere.
În aceasta dimineață Yogy a închis ochii pentru ultima oară și a plecat la cer să se întâlnească cu ceilalți urși care trăiesc acum doar în inimile noastre.
Drum lin Yogy!” au anunțat reprezentanții AMP Libearty – Bear Sanctaury.