Acasă Social Aceeași persoană, trei infracțiuni ”bifate”

Aceeași persoană, trei infracțiuni ”bifate”

Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

În fapt, la data de 27 octombrie 2022, în jurul orei 03.00, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 35 ani, care conducea un autoturism pe DJ 103B, având direcția de deplasare Tărlungeni-Budila.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale vehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar numerele de înmatriculare montate pe autoturism aparțineau altui autovehicul.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,21 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, conducătorul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.