Acasă National A trimis în țară peste 2 kg de canabis prin intermediul unei...

A trimis în țară peste 2 kg de canabis prin intermediul unei firme de curierat

Droguri prin curier!

La data de 21.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut că, la data de 21.09.2022, inculpatul a introdus în țară, prin intermediul unei firme de curierat, cantitatea de aproximativ 2,150 kilograme de canabis, fiind prins în flagrant de către organele de urmărire penală în timp ce ridica, din municipiul Galați, un colet expediat din Spania, în care se aflau disimulate drogurile de risc.
În cursul zilei de astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.