Acasă Social A încercat să dea mită unui polițist pentru a nu îi lua...

A încercat să dea mită unui polițist pentru a nu îi lua mostre biologice

0
La data de 11.12.2022, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au procedat la prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 25 de ani din municipiul Giurgiu, după ce a promis o sumă de bani unui agent de poliție pentru a nu lua măsurile legale ce se impun privind sancționarea sa.
În fapt, în aceeași zi, în jurul orelor 16.00, un agent de poliție din cadrul I.P.J. Brașov- Poliția Stațiunii Râșnov fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic, pe raza localității Râșnov, un conducător al unui autoturism, iar în urma verificărilor pe linia depistării conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psihoactive, s-a constatat că acesta în urma testării cu aparatul alcooltest Drager, avea o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, conducătorul auto a fost testat și cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină. Întrucât era necesară recoltarea de mostre biologice, acesta a fost condus la o unitate spitalicească în vederea determinării cu exactitate prezenței în organism  a alcoolului și a substanțelor psihoactive.
Conducătorul auto i-a promis agentului de poliție sume de bani  de 500 lei, 1.000 de lei  și în final 5000 de lei pentru a-l determina pe acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu-i fie recoltate mostre biologice.
Agentul de poliție a refuzat categoric propunerea și a anunțat ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Brașov.
Față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.