Acasă Social A început sezonul drumețiilor. Care sunt recomandările salvamontiștilor

A început sezonul drumețiilor. Care sunt recomandările salvamontiștilor

0
Odată cu debutul sezonului drumețiilor, salvamontiștii îi sfătuiesc pe brașoveni/turiști să țină cont de o serie de recomandări.
”A inceput sezonul drumetiilor, ca atare, readucem in atentie recomandari, care respectate, sa va tina departe de evenimentele nedorite.
 Cum se alege traseul pentru o drumetie pe munte.
Pentru a avea parte de o excursie reusita, iata cateva sfaturi care v-ar putea ajuta in alegerea traseului si pregatirii lui:
 Nu mergeti niciodata singur pe munte.
 Alegeti-va traseul in functie de nivelul de pregatire fizica si tehnica atat a dumneavoastra cat si a grupului din care facti parte. Aceasta alegere se face in functie de cel mai slab membru, nu de cel mai bine pregatit.
 Consultati buletinul meteo pentru a vedea starea vremii. Daca vremea este nefavorabila dar doriti totusi sa faceti o drumetie, alegeti trasee scurte care merg pe la baza masivului si asigurati-va ca aveti echipament de protectie impotriva ploii. In astfel de cazuri sunt de evitat traseele de creasta sau cele care merg pe varfuri.
 Interesati-va de starea potecii pe care vreti sa mergeti, daca este deschisa (faptul ca in zona este exploatare forestiera poate inchide traseul, sectiuni din poteca sunt distruse, pe perioada iernii majoritatea potecilor din zona golului alpin se inchid din cauza pericolului de avalansa, etc), cat si de pericolele care va asteapta pe ea (zone expuse, zone echipate cu lanturi, etc).
Aceste informatii le puteti obtine sunand la Dispeceratul National Salvamont 0 Salvamont, unde intrati in legatura telefonica directa cu serviciul salvamont din zona in care doriti sa faceti drumetia, sau prin aplicatia Salvamont instalata pe telefonul sau tableta dumneavoastra.
 Identificati pe harta potecile cu care va intersectati si pe care va puteti retrage in caz de vreme rea.
 Identificati locurile unde va puteti adaposti in caz de vreme rea (cabane turistice aflate pe traseu, stane, refugii, grote, etc).
 Identificati sursele de apa de unde va puteti aproviziona (izvoare)
Echipati-va corespunzator si nu uitati ca pe munte vremea este intotdeauna imprevizibila.
 In cazul in care alegeti sa faceti trasee mai dificile, cu un grad crescut de risc, anuntati echipa salvamont in zona careia faceti drumetia despre intentiile dumneavoastra (trasee de creasta, trasee care implica varfuri sau zone expuse).” este mesajul postat pe pagina de Facebook Salvamont Poiana Brașov.