Acasă Social A fost prins cu 42 de plicuri ce conțineau droguri

A fost prins cu 42 de plicuri ce conțineau droguri

0

La data de 15.01.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea  unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Măsura a fost luată după ce inculpatul a fost depistat în trafic, pe raza localității Făgăraș, deținând în autoturism, în scopul comercializării, un număr de 42 de pliculețe conținând droguri de mare risc (4-CMC și 4 CPD).

Având în vedere că acesta se afla la volan, a fost testat cu aparatele etilotest si drugtest, care au indicat o valoare de 0.21 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv o valoare pozitivă la o substanță psihoactivă.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în perioada 2022 – ianuarie 2024, inculpatul a comercializat droguri de mare risc, cu prețul de 150 lei pentru o doză de 0,6 grame.

În cursul  acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și ai Poliției Municipiului Făgăraș.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul  jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Brașov.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.