Acasă Social A fost aprobat bugetul local al Făgărașului pentru anul 2024!

A fost aprobat bugetul local al Făgărașului pentru anul 2024!

0
Prima zi de primăvară calendaristică aduce vești bune la Făgăraș: bugetul local pentru anul 2024 a fost aprobat!
Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraș, a făcut în această dimineață anunțul, explicând totodată că bugetul de anul acesta va fi destinat, în mare parte, proiectelor de dezvoltare (peste 70%).
„Apreciez decizia tuturor celor 10 consilieri care au înțeles cât de importantă este aprobarea bugetului de venituri și cheltueli pentru buna funcționare a executivului local. Apreciez, de asemenea, decizia domnului consilier local GAVRILĂ DAN de a vota bugetul.
Dumnealui a ales să voteze așa cum i-a dictat cugetul, nu partidul sau anumite persoane.
Bugetul local de anul acesta este destinat în mare parte proiectelor de dezvoltare ale Făgrașului. Peste 70% din sume sunt prevăzute pentru investiții. Este foarte important să continuăm proiectele pe care le-am început și să le ducem la bun sfârșit, în ciuda piedicilor pe care au încercat să ni le pună organizațiile locale ale PNL și USR.
Așadar, vom continua lucrările începute și le vom finaliza, așa cum trebuie. Pe această cale, doresc să le transmit constructorilor implicați în lucrările ce se desfășoară în acest moment în municipiu că avem banii necesari pentru a le continua.
Cu această ocazie vă prezint și câteva imagini de pe diferite șantiere din oraș. De la o săptămână la alta se observă cum lucrările avansează. Cu mici excepții, toată lumea își dorește ca aceste lucrări să se încheie cât mai repede, iar când spun excepții mă refer la organizațiile locale ale PNL și USR alături de alți 3 consilieri care le fac jocul.
Pe parcursul celor 3 ședințe de consiliu local, în care s-a discutat despre buget, am constatat cu amărăciune că o parte dintre consilieri s-au opus cu vehemență adoptării lui, indiferent câte argunemnte pertinente le-au fost prezentate. A fost un act de rea voință din partea lor, îndreptat împotriva mea, însă, indirect, a fost un act de rea voință îndreptat împotriva celor care le-au oferit votul și încrederea.
CUPU LUCIAN – PNL, DOBREA ADINA – PNL, LEABU-CORNEA IULIANA – PNL, DOBRIA EMANUEL FLORIN – PNL, LUDU AUREL CRISTIAN – dat afară din PSD, PAICU CRISTINA – USR și KLEIN JOHANNES – FDGR – sunt consilierii care și-ar fi dorit cu orice preț ca bugetul local să nu fie aprobat, iar activitatea Primăriei Municipiului Făgăraș să fie complet blocată.
Peste exact 100 de zile, începând de astăzi, 1 Martie 2024, vă veți prezenta la urne pentru a alege membrii unui nou consiliu local. Am speranța că în noul legislativ municipal vor accede persoane interesate să-i reprezinte pe cetățenii care le vor acorda votul, nu partidul din care fac parte sau anumite grupuri de interese.
Primăvară frumoasă vă doresc tuturor!”, a declarat Gheorghe Sucaciu.