Acasă Social A fost adoptată legea potrivit căreia cei care sunt prinși băuți sau...

A fost adoptată legea potrivit căreia cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan vor rămâne 10 ani fără permis auto!

0

Marți, Camera Deputaților a adoptat în unanimitate,  respectiv cu 256 de voturi „pentru”, proiectul de lege inițiat de către senatorul PSD Robert Cazanciuc care prevede că şoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan vor rămâne 10 ani fără permis auto.

„Practic, din momentul promulgării și intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare și interdicția de a mai conduce un vehicul până la 10 ani.

Este o mare realizare pentru mine pentru că, așa cum am promis, am continuat planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României, în încercarea de a o declasa de pe primul loc la decesele rutiere în Europa, în ultimii șapte ani.

După #LegeaAnastasia, a venit, iată, ținându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani.”, a explicat social-democratul printr-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.