Acasă Sănătate-Educație A doua activitate din acest an școlar în cadrul proiectului „NU...

A doua activitate din acest an școlar în cadrul proiectului „NU lăsa drogurile să trăiască în locul tău. TU decizi!”

Miercuri, 20 decembrie 2023, s-a desfășurat a doua activitate din acest an școlar în cadrul proiectului „NU lăsa drogurile să trăiască în locul tău. TU decizi!”, proiect-pilot de educație în domeniul combaterii consumului de droguri, adresat elevilor din toate unitățile școlare de pe raza județului.

Proiectul este derulat, în parteneriat, de către Instituția Prefectului Județul Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov,  Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov, Inspectoratul Județean de Poliție Brașov- Biroul Siguranță Școlară, Consiliul Județean al Elevilor Brașov și Consiliul Județean al Părinților Brașov.

Pe parcursul zilei s-au desfășurat două evenimente:

  • Ora 10:00 – Întâlnire cu elevii de gimnaziu ai Colegiului Național „Unirea” Brașov, la care s-au conectat online, prin intermediul platformei Zoom și alte unități școlare. La această întâlnire au participat peste 300 de elevi și cadre didactice. Tema întâlnirii: „Fenomenul substanțelor noi cu efecte psihoactive – etnobotanice”.
  • Ora 12:00 – Întâlnire cu elevii de liceu la Aula „Sergiu Chiriacescu” a Universității Transilvania Brașov. În cadrul temei „Cadrul legal și sistemul de coordonare a politicilor în domeniul drogurilor”, studenții voluntari ai Facultății de Drept Brașov au organizat un proces simulat, pe tema traficului de droguri, sub genericul „FII DREPT!”. La eveniment au participat aproximativ 450 de elevi, studenți, cadre didactice, reprezentanți ai instituțiilor publice locale.

Evenimentul a fost transmis live, pe pagina de Facebook a Inspectoratului Școlar Județean Brașov și poate fi urmărit accesând link-ul: https://www.facebook.com/isjbrasov/videos/1069907640817912