Spitale desființate, județul în top ca număr al persoanelor infectate cu virusul COVID-19

Județul Brașov ocupă în continuare locul 3 pe țară ca număr de persoane infectate cu noul coronavirus. Joi, la nivel de județ, se înregistrau 1121 de cazuri, un număr foarte mare comparativ cu alte orașe mari din țară.

”Suntem în fruntea clasamentului după Suceava și București. Mai mult decât atât, sunt focare de COVID-19 prin toate zonele municipiului, dar și prin județ. Singura zona care nu este afectată este cea a Țării Făgărașului. Virusul a ajuns în instituțiile statului, inclusiv la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, cea mai importantă unitate medicală din județ. Culmea este că au fost confirmate pozitiv persoanele din conducerea instituției. De asemenea, spitalele unde sunt internați pacienți cu COVID-19 sunt pline. Întrebarea este spre ce ne îndreptăm, cum de s-a ajuns în această situație la Brașov? Ce au făcut autoritățile județene, ce măsuri concrete au luat pentru ca numărul persoanelor infectate să se reducă? De ce nu sunt în situația noastră alte mari județe din țară? Cu siguranță că o parte din vină o poartă și autoritățile județene pentru modul defectuos în care au manageriat situația.

Solicit ca instituțiile județene să ia măsuri urgente astfel încât să nu ajungem ca județul Suceava, să avem un număr mare de persoane infectate care să ducă la închiderea orașului sau a județului. Brașovenii chiar nu au nevoie de așa ceva în această perioadă grea, când știm cu toții care sunt problemele cauzate de închiderea restaurantelor și a hotelurilor. Deja suntem cu un picior în groapă, din punct de vedere economic . Să nu îi afundăm și mai mult pe acești oameni!

Din păcate, în loc ca aceasta pandemie sa ne găsească pregătiți și să avem un sistem sanitar bine pus la punct , imbolnavirile din ultimele zile au dus județul Brasov intr-o situație foarte grea .
Mai nou, autoritățile județene s-au gândit ca este momentul potrivit să desființeze spitale. Astfel, după unitatea medicală de la Sânpetru, acum se dorește și închiderea Spitalului de Boli Infecțioase Brașov. În acest sens, Consiliul Județean Brașov a postat pe site-ul instituției proiectul ce vizează această decizie importantă pentru comunitatea brașoveană. Dacă acest proiect de hotărâre va fi aprobat, vom fi singurul centru universitar fără spital clinic de boli infectioase din țara.

Îl somez public pe președintele Consiliului Județean Brașov să oprească acest management dezastruos din sistemul sanitar! O astfel de decizie de a desființa spitale nu trebuie luată , iar reorganizarea spitalelor trebuie să fie bine analizată. Noi trebuie să construim spitale la Brașov, nicidecum să le închidem! ” , a spus Mariana Câju, candidat independent la Președinția Consiliul Județean Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: