Acasă Regional 6 spărgători din Covasna au ajuns în arest. Au vrut să dea...

6 spărgători din Covasna au ajuns în arest. Au vrut să dea lovitura la o firmă din Brașov

0

Polițiștii Secției 3 Poliție Brașov au reușit identificarea și prinderea unor bărbați bănuiți că ar fi autorii unei infrațiuni de furt din societate.

În data de 23 martie 2023, în jurul orei 05.00, polițiștii au fost sesizați de către reprezentantul unei societăți despre faptul că persoane necunoscute au pătruns, prin forțarea ușilor, în clădirea de birouri a societății, amplasată pe str. 13 Decembrie din municipiul Brașov, de unde au încercat să sustragă mai multe bunuri, pe care le-au abandonat în momentul în care s-a declanșat sistemul de alarmă.

La fața locului au fost efectuate cercetări, în urma cărora a rezultat că autorii au reușit totuși să sustragă mai multe bunuri înainte de a se declanșa sistemul de alarmă si de a părăsi locul comiterii faptei.

Astfel, în urma activităților operative și a percheziției efectuată în data de 29 martie 2023, s-a reușit identificarea unei persoanei bănuită de comiterea furtului, un bărbat de 31 de ani, din comuna Vâlcele, județul Covasna.

Ulterior, cercetările au fost extinse de către polițiști și s-a stabilit faptul că, la comiterea faptei cercetate, ar fi participat alte 5 persoane, bărbați cu vârste cuprinse între 23 de ani si 43 ani, toți din comuna Vâlcele, județul Covasna de la două dintre acestea fiind recuperată o parte din bunurile sustrase.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea celor 6 persoane cercetate pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, urmând a fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere corespunzătoare.

Activitățile sunt continuate de către poliţişti în cadrul dosarului penal constituit, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt calificat”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.