Acasă Sanatate-educatie 50% dintre candidații care au susținut examenul de titularizare au obținut note...

50% dintre candidații care au susținut examenul de titularizare au obținut note mai mari sau egale cu 7

0

Ministerul Educației a publicat astăzi, 19 iulie, rezultatele inițiale la proba scrisă, înainte de contestații, ale candidaților care au participat la concursului național pentru ocuparea posturilor/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar.

392 de candidați, reprezentând un procent de 50,64, au obținut note mai mari sau egale cu 7.00.

Patru candidate din județul Brașov au obținut nota 10 la proba scrisă, la disciplina: Limba și literatura română, pedagogia preșcolară si metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii, toate cele patru concurând pentru posturi de educatoare în învățământul preșcolar.

249 din candidați (32,18%) au obținut note cuprinse între 5.00 și 6.99 iar 133 de candidați (17,18%) au obținut note sub 5.00. Zece candidați s-au retras din concurs, în ziua susținerii, cu puțin înainte de expirarea celor 4 ore de examen.

Pentru a se titulariza – angajarea pe perioadă nedeterminată – candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă/proba practică în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție/proba practică.

Înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare se va face în zilele de 19-20 iulie 2022 (în data de 20 iulie contestațiile se primesc până la ora 12.00), iar comunicarea rezultatelor finale se va face în data de 27 iulie 2022.

Repartizarea candidaților, în cadrul ședințelor publice, se va face începând cu data de 29 iulie 2022, după o programare care va fi publicată pe site-ul de web al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

 

Articolul precedentUn tânăr băut și drogat a provocat un accident rutier pe strada Carpaților din Brașov
Articolul următor473 de noi cazuri COVID în județul Brașov în ultimele 24 de ore