Acasă Actualitate Ninsoarea a făcut ravagii! Zeci de copaci prăbușiți la Brașov

Ninsoarea a făcut ravagii! Zeci de copaci prăbușiți la Brașov

0

Echipele de intervenție au îndepărtat ieri în 40 de zone afectate în jur de 50 de arbori și crengi care s-au rupt din cauza greutății zăpezii. Zăpada abundentă și grea a făcut ca zeci de arbori și crengi să se prăbușească peste trotuare, străzi, rețele electrice, clădiri sau în grădinile blocurilor. Echipele de intervenție au acționat până după miezul nopții pentru îndepărtarea arborilor căzuți, iar în această dimineață și-au reluat activitatea.

În ceea ce privește activitatea de deszăpezire, de ieri dimineață, de la ora 4:00, s-a acționat continuu pe străzile principale, pe cele în pantă, pe străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun, în zonele în care funcționează unități medicale, unități de învățământ și instituții de intervenție, 40 de utilaje de deszăpezire fiind implicate în această activitate.

După oprirea ninsorii, s-a intrat și în interiorul cartierelor, astfel că în această dimineață s-a putut circula în condiții bune pe majoritatea străzilor. În acest moment, mai acționează aproximativ 12 utilaje de deszăpezire, în Șchei și pe străzile secundare din cartiere.

În ultimele 24 de ore s-au utilizat aproximativ 280 de tone de material antiderapant. În Poiana Brașov au acționat 4 utilaje, iar alte 3 au deszăpezit drumul spre Poiană, în perioadele de ninsoare abundentă.

Având în vedere condițiile meteo, le reamintim brașovenilor că autoturismele trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă, iar înainte de a porni la drum mașinile trebuie curățate, pentru a avea o vizibilitate optimă. În același timp, îi invităm pe brașoveni să utilizeze mijloacele de transport în comun în locul autoturismelor proprii, acestea asigurând condiții optime de confort, viteză și siguranță.

Conform prevederilor legale, persoanele fizice și juridice din municipiul Brașov au obligația de a curăța trotuarele din dreptul proprietăților pe care le dețin.

Cetățenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, la numărul de telefon 0268-416495. În cazul în care solicitările nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-416550, sau direct la Serviciul de Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: salubrizare@brasovcity.ro.