Acasă Social 5.000 kg de deșeuri și 7 autovehicule scoase din uz, descoperite la...

5.000 kg de deșeuri și 7 autovehicule scoase din uz, descoperite la Sânpetru

0

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect”, faptă prevăzută și pedepsită de U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

În fapt, la data de 07 septembrie a.c., în cadrul unui plan de acțiune al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov privind regimul substanțelor și al deșeurilor periculoase, polițiștii brașoveni, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu Brașov, au identificat în extravilanul localității Dumbrăvița, județul Brașov, o suprafață de teren împrejmuită, de aproximativ 3.500 metri, pe care erau depozitate deșeuri și mai multe autovehicule scoase din uz, fără respectarea normelor legale.

În continuarea cercetărilor, a fost identificat proprietarul terenului, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 53 ani, din localitatea Sânpetru, județul Brașov și a fost indisponibilizată cantitatea de circa 5.000 kg. deșeuri și 7 autovehicule scoase din uz, urmând ca acestea să fie eliminate, conform legislației în vigoare.

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov continuă cercetările în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Totodată, reprezentanții Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Brașov efectuează verificări, conform competențelor legale, privind colectarea, gestionarea, depozitarea deșeurilor și stabilirea trasabilității acestora, precum și măsuri de igienizare a suprafeței de teren.