Acasă Social 45.963 apeluri de urgență la 112, cu o medie de 54 de...

45.963 apeluri de urgență la 112, cu o medie de 54 de misiuni și intervenții pe zi în 2023

0
Ieri, 01.02.2024, a avut loc Evaluarea activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov din anul 2023, eveniment la care au fost prezenți domnul colonel dr. FLOREA Constantin, (Î) prim-adjunct al inspectorului general al IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, respectiv subprefectul județului Brașov, doamna AMBRUS Izabella.
Pe parcursul anului trecut, sirenele pompierilor brașoveni au răsunat pentru ca echipajele de salvatori să ajungă în cel mai scurt timp la urgențele semnalate prin 45.963 de apeluri la numărul unic de urgență 112, având o medie de 126de apeluri pe zi.
Astfel, în anul 2023 ISU Brașov a fost angrenat în gestionarea a 19.515 misiuni, cu o medie de 54 de misiuni și intervenții pe zi. Dintre acestea, 14.589 au fost cazuri asistate de SMURD ( cu un număr de 15.180 de persoane asistate medical ), 539 de incendii, 515 pentru asistenţa persoanelor și 924 pentru protecția comunităților. De asemenea, au avut loc 762 de acțiuni preventive, precum recunoașteri și exerciții cu forme în teren.
Pe lângă misiunile de intervenție, inspectoratul nostru a fost implicat în activități de prevenire ale incendiilor și ale altor situații de urgență, care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.
Totodată, o preocupare deosebită am avut-o pentru sporirea gradului de siguranță a pompierilor, precum și de eficientizarea misiunilor, prin dotarea cu tehnică nouă și modernă. Aceste obiective au fost realizate cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Departamentului pentru Situații de Urgență, Consiliului Județean Brașov, precum și al autorităților locale.
De asemenea, s-a urmărit și pregătirea continuă a personalului, prin participarea la exerciții pe plan local și internațional, dar și prin misiuni de sprijin internațional, intervenind în statele afectate de situații de urgență deosebite.