Acasă Sănătate-Educație 40 de calculatoare pentru Palatul Copiilor Brașov și Liceul Tehnologic Victor Jinga...

40 de calculatoare pentru Palatul Copiilor Brașov și Liceul Tehnologic Victor Jinga din Săcele

0

2 instituții educaționale din județul Brașov vor primi 40 de calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România

 Alte 2.000 de calculatoare recondiționate de către Ateliere Fără Frontiere vor fi donate în a doua parte a ediției Dăm Click pe România 2023, către 154 de instituții educaționale din 40 de județe ale țării.

Dăm Click pe România este un program al Asociației Ateliere Fără Frontiere care urmărește digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.

În urma celui de-al doilea apel derulat în perioada 12 septembrie-2 octombrie 2023, 2 organizații din județul Brașov vor primi un total de 40 de calculatoare recondiționate, ajungând astfel la 440 de beneficiari:

  • Palatul Copiilor Brașov
  • Liceul Tehnologic Victor Jinga

Lista completă a laureaților celui de-al doilea apel poate fi găsită aici.

Ediția Dăm Click pe România 2023, susținută de Kaufland România și OMV Petrom, a avut două apeluri de proiecte, iar la finalul ediției, 4.000 de calculatoare vor ajunge la un total de 289 de unități școlare și alte organizații educaționale care activează în comunități defavorizate.

Laureații Dăm Click pe România au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 12 septembrie și 2 octombrie, la finalul căruia 211 de aplicații au fost înscrise.

Selectarea laureaților s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar partenerii și echipa programului. Fiecare aplicație înscrisă a fost notată între 1 și 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmărit sustenabilitatea, relevanța și impactul donației de calculatoare.

 

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 26.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 3163 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România.

 

Articolul precedentAvem ecoinsule, dar brașovenii aruncă gunoaiele tot pe unde apucă. Cu ce e de vină operatorul de salubritate? (FOTO)
Articolul următorO mașină a luat foc pe autostrada A3 (VIDEO)
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.