Acasă National 200 de lei în plus pentru salariul minim, printr-o creștere voluntară, scutită...

200 de lei în plus pentru salariul minim, printr-o creștere voluntară, scutită de taxe

0
Anunț important făcut de ministrul Finanțelor. Acesta a vorbit despre creșterea voluntară cu 200 de lei a salariului minim, măsură care face parte din programul ”Sprijin pentru România”. Angajatorii vor putea opera de la 1 iunie creșterea voluntară cu 200 de lei a salariului minim pentru angajații cu acest nivel de salarizare. Suma suplimentară de 200 de lei va fi scutită de taxe.
 ”Am semnat actul necesar pentru îndeplinirea unei noi măsuri adoptate în cadrul programului guvernamental “Sprijin pentru România”: 200 de lei în plus pentru salariul minim, printr-o creștere voluntară, scutită de taxe.
Este o inițiativă propusă de mediul de afaceri pe care am susținut-o fără rezerve pentru că este genul de soluție care nu presupune costuri pentru buget, este simplu de aplicat de către companii și crește salariile, mai ales în cazul angajaților cu venituri mici.
Scutirea de taxe (impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii) este o măsură prin care încercăm să atenuăm efectele sociale negative cauzate de creșterea prețurilor.
Vom continua să preluăm orice idee venită dinspre mediul antreprenorial prin care să protejăm locurile de muncă ale angajaților români și să susținem companiile locale.” este mesajul postat de ministrul Adrian Câciu.