Acasă Sănătate-Educație 20 de copii băgați în spital de mâncarea de la afterschool

20 de copii băgați în spital de mâncarea de la afterschool

0

Afterschool-ul unde sunt înscriși peste 700 de elevi, care aparține de Școala Gimnazială nr. 11 a băgat 20 de copii în spital, după ce au consumat mâncarea servită în sistem catering.

„Încă de joi, părinții au început să sesizeze pe un grup că unii copii nu se simt bine. În total, au fost raportate 107 cazuri, dintre care un număr de 20 de elevi au ajuns la Spitalul de Copii din Brașov cu simptome de toxiinfecție alimentară. În acest sens a fost sesizată Direcția de Sănătate Publică Brașov, au fost prelevate probe din mâncarea care le-a fost oferită copiilor joi și vineri (cașcaval pane și pește). De asemenea, a fost sistată livrarea de mâncare în această săptămână. În 7 zile, odată cu sosirea analizelor, ar trebui să fie cunoscută și cauza principală a îmbolnăvirii”, a transmis Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

De asemenea, Valentin Bucur a precizat că în cursul zilei de azi, 15 ianuarie, reprezentanții DSP Brașov, DSV Brașov și IȘJ Brașov se vor întâlni la Prefectură pentru a discuta problema, urmând ca Direcția de Sănătate Publică(DSP) să deschidă o anchetă după primirea rezultatelor analizelor.