Acasă Social 15 ani de SMURD la Brașov

15 ani de SMURD la Brașov

0

In fiecare an la 5 septembrie sărbătorim ziua SMURD Brasov.

Anul acesta se împlinesc 15 ani de la operationalizarea Serviciului SMURD la Brasov, ocazie cu care s-a desfasurat la sediul ISU Brasov un ceremonial aniversar la care au participat autoritati judete si locale dar si secretarul de stat si seful DSU, domnul dr. Raed Arafat.

In toti acesti ani s-a intervenit la 113720 de cazuri, au fost salvate mii de vieti si au fost asistate medical 120292 de persoane, dintre care 13068 au fost copii.

De la o medie de 7 actiuni zilnice la finalul anului 2008 s-a ajuns la o medie de 41 actiuni zilnice la finalul anului 2022.

Au trecut 15 ani, în care misiunea SMURD Brașov a rămas aceeași, salvarea de vieți omenești, prin asigurarea asistenței medicale și a primului ajutor calificat în faza prespitalicească.

𝙐𝙣 𝙥𝙖𝙨 𝙛𝙤𝙖𝙧𝙩𝙚 𝙞𝙢𝙥𝙤𝙧𝙩𝙖𝙣𝙩 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙧𝙚𝙙𝙪𝙘𝙚𝙧𝙚𝙖 𝙩𝙞𝙢𝙥𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙙𝙚 𝙧𝙖̆𝙨𝙥𝙪𝙣𝙨 𝙨̦𝙞 𝙚𝙛𝙞𝙘𝙞𝙚𝙣𝙩𝙞𝙯𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙢𝙞𝙨𝙞𝙪𝙣𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙖 𝙛𝙤𝙨𝙩 𝙛𝙖̆𝙘𝙪𝙩. Anul acesta s-𝙖 𝙤𝙥𝙚𝙧𝙖𝙩̦𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡𝙞𝙯𝙖t 𝙚𝙡𝙞𝙘𝙤𝙥𝙩𝙚𝙧𝙪𝙡 𝙎𝙈𝙐𝙍𝘿 𝙨̦𝙞 𝙥𝙪𝙣𝙘𝙩𝙪𝙡 𝙖𝙚𝙧𝙤𝙢𝙚𝙙𝙞𝙘𝙖𝙡 𝙨𝙞 𝙡𝙖 𝘽𝙧𝙖𝙨𝙤𝙫, până în prezent elicopterul participânad la 288 de misiuni de salvare.

Inspectorul sef al ISU Brasov, domnul col Marciu Lucian a declarat la final: “Am convingerea că vom reusi să păstrăm și să îmbunătatim nivelul calitativ al actiunilor de asistenta medicala si de acordare a primului ajutor calificat, prin muncă, implicare si seriozitate, totul în cadrul unui sistem intergrat eficient de raspuns in situatii de urgenta si in cazuri in care viata, sanatatea si integritatea corporala a cetatenilor sunt puse in pericol si sa rasplatim prin professionalism, daruire si incredere pe care comunitatea ne-o acordă.”

La mulți ani și succes în indeplinirea misiunilor !

Articolul precedentRomânia obține locul 2 în Clasamentul All-Time al Olimpiadei de Informatică cu 4 medalii
Articolul următor3 ani de la operaționalizarea ISU Coresi Brașov