Acasă Regional 12 liceeni din Sibiu, iar alți 12 din Brașov încep cursuri gratuite...

12 liceeni din Sibiu, iar alți 12 din Brașov încep cursuri gratuite de IT

0
120 liceeni şi studenţi selecţionaţi din toată ţara, dintre care 12 sunt din Sibiu, vor fi ajutaţi pe parcursul următoarelor șase luni să-şi dobândească abilitățile, cunoștințele și resursele necesare pentru a folosi tehnologia în scop util construind produse tech cu impact social. Cursurile și sesiunile practice au loc în cadrul celei de a 9-a ediții a Academiei „Descoperă-ți Pasiunea în IT (DpIT).
120 de tineri din orașe ale României se gândesc la viitorul lor încă de pe acum și își fructifică timpul liber din vacanța de vară implicându-se în activitățile care le plac și investind mai mult timp în dezvoltarea lor personală.
Dezvoltarea cunoștielor în domeniul informaticii, aprofundarea abilităților de a lucra întro echipă, cunoașterea persoanelor din mediul academic și a mentorilor specializați în domeniul IT reprezintă doar o parte din beneficiile pe care le oferă experiența în AcademiaDpIT.
La Sibiu, doechipe alcătuite din 12 liceeni teaptă cu nerăbdare startul ediţie cu nr. 9 a programului. Cu toții sunt elevi ai Colegiului Naţional “Samuel von Brukenthal”.
AcademiaDPIT continuă la Oradea și la ediţia 2023 unde două echipe  formate din studenţi de la Universitatea din Oradea şi elevi de la Colegiul Nional Mihai Eminescu” şi Colegiul Nional Emanuil Gojdu” vor participa anul acesta la program, iar la Braşov sunt 12 cursanți de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil”.
La Cluj vor lua parte la activitățile DpIT 72 de elevi, de la Colegiul Nional Emil Racoviță, Colegiul Național George Barițiu”, Colegiul Nional Gheorghe Șincai, Liceul de InformatiTiberiu Popoviciu, Liceul Teoretic Avram Iancu’, Liceul Teoretic Báthory István”, Liceul Teoretic Eugen Pora”, Liceul Teoretic Lucian Blaga, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu”, Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, Liceul cu Program Sportiv şi Wolsey Hall Oxford.
De activităţile din program vor beneficia şi elevi selecţionaţi din licee aflate în alte oraşe ale ţării precum: Colegiul Nional Mihai Viteazul Ploieşti, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani, Colegiul Național „Gheorghe Șincai Baia Mare, Colegiul Nional Mihai Eminescu” Satu Mare, Colegiul Nional Unirea Târgu Mureș, Colegiul Școala Nională de Gaz” Mediaș, precum şi o echiformată din șase tineri ucraineni refugii.
Ne bucurăm, din nou, atât de mulți elevi aleg își fructifice vacanța de vară pentru a dobândi cunoștie noi. Am dezvoltat acest program diconvingerea e nevoie ca educația furnizeze liceenilor repere de bază în alegerea carierei și le deschiorizontul așa încât, ca viitori angaji sau dezvoltatori de startupuri, să îeleaproiectele nu doar din unghiul tehnic, ci și din perspective manageriale, de marketing sau antreprenoriale.
Susținem educația în IT și contribuim, prin proiectele noastre, la creșterea numărului tinerilor care aleg urmeze o carieră în acest domeniu și lrecunoașterea Clujului ca un important centru de educație și dezvoltare în IT”, declară Liliana Ştefan-Cazacu, președinte al Asociației DpIT.
Timp de șase luni, elevii selecționați în programul Academia DpIT, vor fi îndrumi să gândească inovativ, să-și asume roluri și responsabilități. Vor afla ce înseammunca în echipă, și, mentorati de developeri din firme de  IT, vor crea aplicații viabile, utile în rezolvarea unor nevoi reale din domenii variate.
De nouă ani încoace, începutul verii ne bucură și prin lansarea unei noi ediții a Academiei DpIT. Sunt mândru am reușit fim alături de program în ti acești ani și contribuim împreună la dezvoltarea lui în comunitatea locală. Educația rămâne o prioritate pentru noi, un pilon important în strategia companiei. Aceasta este un drept și o șansă a
tinerilor pasionați de tehnologie să pună bazele unei cariere în IT.
Felicitări organizatorilor, voluntarilor, mentorilor și partenerilor implicați în program. Academia DpIT nu ar fi posibilă fără voi. Participailor le urez multă baftă! Să bucuri de experiență și o fructificați la maximum. Sunt convins aceasta vă va deschide noi orizonturi de dezvoltare și va rămâne un pas memorabil în experiența voastră profesională”, declară Călin Văduva, CEO Fortech, a GlobalLogic company.
Nu în ultimul rând, întrucât programul Academia DpIT dorește stimuleze spiritul antreprenorial, iar implementarea unui produs viabil depinde în mare măsură de interesul și sprijinul utilizatorului, participanților li se mai oferă o ultimă experiență practiînainte de absolvire. Mai exact, produsele tech realizate vor fi prezentate publicului în cadrul evenimentului de încheiere a ediției cu numărul 9, care va cuprinde Expoziția aplicațiilor și
Festivitatea de premiere a celor mai bune aplicații.
Programul Academia DpIT este organizat de Asociia Descoperăți pasiunea în IT, și a pornit de la Cluj. Liceenilor din județe precum Cluj, Bihor, Sibiu, Mureș, Brașov sau Maramureș, li se oferă în acest fel posibilitatea interacțiunii directe cu responsabilități reale și mediul de muncă dintro companie. Programul este susținut de peste 40 de parteneri atât din mediul de business, cât și din învățământul preuniversitar și academic, printre care: Fortech a GlobalLogic company, Bosch România, Accenture Industrial Software Solutions, Nagarro, Betfair România Development, msg Romania, PitechPlus, NetMatch, Telenav, Tech Breeze, Marquardt România, ScanStart, Wolfpack Digital, Kromsoft, Universitatea BabeșBolyai (UBB) Cluj, Universitatea TehniClujNapoca (UTCN), Universitatea din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Smart HR
România şi Cluj IT Cluster.