Acasă Social 1124 persoane legitimate, 920 autovehicule verificate și 76 sancțiuni contravenționale aplicate de...

1124 persoane legitimate, 920 autovehicule verificate și 76 sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii brașoveni

0

În perioada 23 februarie-25 februaruie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat mai multe acțiuni care au avut ca scop menținerea unui mediu de siguranță adecvat, în special prin prevenirea și combaterea infracțiunilor rutiere, dar și pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra persoanei și  patrimoniului.

 

Pentru că ne dorim creșterea gradului de siguranță rutieră, în contextul unui aflux mare de turisti, polițiștii brașoveni au desfășurat activități complexe în vederea identificării și sancționării abaterilor de la normele legale, în special pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, dar și pentru sancționarea conducătorilor auto care parchează autoturismele, fără drept, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

La activități au participat 40 de polițiștii din cadrul Serviciului și al Birourilor de Investigații Criminale Brașov și Săcele, Serviciul Rutier și Birourile Rutiere Brașov și Săcele, polițiști din cadrul secțiilor de poliție de pe raza municipiului Brașov, dar și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara.

În timpul acțiunilor au fost legitimate 1124 de persoane și au fost verificate 920 de autovehicule.

Rezultatul activității s-a concretizat în aplicarea a 76 de sancțiuni contravenționale, cu valoare totală aproximativă de 22.450 de lei. De asemenea, în urma verificărilor întreprinse, au fost ridicate 8 certificate de înmatriculare și au fost reținute, în vederea suspendării, 6 permise de conducere.