Acasă Sănătate-Educație 1.000 de euro către elevii brașoveni pentru a-și dezvolta și implementa proiecte...

1.000 de euro către elevii brașoveni pentru a-și dezvolta și implementa proiecte cu impact social sau personal

Consiliul Județean al Elevilor Brașov lansează o inițiativă specială pentru susținerea proiectelor elevilor din toate unitățile de învățământ din județul Brașov: Fii Inspirat, fii creativ, fii parte din viitor!

Echipa Consiliului Județean al Elevilor Brașov este încântată să anunțe lansarea unei noi inițiative menite să sprijine creativitatea și inovația în rândul elevilor. Programul oferă elevilor șansa de a primi granturi de până la 1000 de euro pentru a-și dezvolta și implementa proiecte cu impact social sau personal. De la proiecte care promovează sustenabilitatea și implicarea civică la inițiative care stimulează dezvoltarea personală și profesională, Consiliul Județean al Elevilor Brașov încurajează diversitatea și creativitatea.

Inițiativa este deschisă tuturor elevilor înregistrați la unități de învățământ din județul Brașov clasele 9-11 și încurajează inovația, responsabilitatea și implicarea în comunitate. Granturile vor fi acordate pentru proiecte care au fezabilitate clară, un impact semnificativ asupra comunității sau asupra dezvoltării personale a elevului, precum și un plan de implementare clar și calitativ.

Fii Inspirat, fii creativ, fii parte din viitor! Este un proiect foarte drag mie dar și colegilor mei. Ne-am dorit de la începutul anului școlar 2023-2024 să îl începem și cu bucurie în suflet putem spune că luna aceasta a devenit realitate. Partea cea mai frumoasă a acestui proiect este că este un proiect cu finanțare proprie, mai exact chiar elevii din Brașov care de-a lungul anului au participat la evenimentele organízate pentru ei au contribuit puțin câte puțin la strângerea integrală a acestor fonduri care iată, astăzi, se întorc înapoi către ei. Considerăm că este un exemplu de bună practică, un exemplu de democrație și o bună administrare a fondurilor, așa cum este ea la nivelul la care ne aflăm ca structură și ne-am bucura ca demersuri de acest fel să se regăsească în toate județele din România. ”, a declarat, Filip Năstase, președintele Consiliului Județean al Elevilor Brașov.

 

Cele două categorii pentru care elevii din Brașov se pot înscrie sunt:

1. Proiecte pentru elevi: Proiecte inițiate și realizate de elevi, în echipă (minim 2 membri),care vizează îmbunătățirea condițiilor de studiu, experiențelor sau a serviciilor destinate comunității elevilor din județul Brașov.

Exemple: platforme educaționale, proiecte de sustenabilitate, proiecte sociale, proiecte de dezvoltare personală, conferințe, evenimente sportive, evenimente de artă și cultură, turism, dezvoltare club de robotică, club de lectură etc.

Suma maximă alocată: 1000 EURO

 

  1. Proiecte personale cu impact individual: Proiecte inițiate și coordonate de cel puțin un elev, în beneficiul direct al acestuia sau a unui număr restrâns de elevi și cu potențial de a contribui la dezvoltarea personală sau a grupului.

Exemplu: proiecte antreprenoriale, participarea la competiții sportive, culturale, educaționale, olimpiade, alte inițiative cu caracter individual sau de echipă care nu influențează în mod direct societatea și elevii ci dezvoltarea personală a participantului sau a unui grup restrâns de elevi.

Suma maximă alocată: 1000 EURO

Elevii sunt îndemnați să se înscrie și să consulte regulamentul până pe 31 mai pentru a depune proiectele lor. Detalii suplimentare și modalitatea de înscriere sunt disponibile pe https://forms.gle/NHgJRV1LS9YuTjvh9?utm_medium=social&utm_source=heylink.me