Zonele din Brașov unde este obligatorie purtarea măștii

Guvernul o elimină, CJSU Brașov o introduce din nou…

La Brașov COVIDUL se plimbă doar prin centru. Nu stă în zona mall-urilor, nu stă în alte zone centrale aglomerate, doar în centru…

Dacă vrei să te plimbi prin centru, asigură-te că ai o mască la tine! Pentru că așa au decis autoritățile locale.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 140/2021, privind zonele în care este obligatorie purtarea măștii de protecție pe raza județului Brașov.

Hotărârea nr. 140/2021 a C.J.S.U. Brașov a fost adoptată având în vedere:

· Ordinul comun nr. 699/67/14.05.2021, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne pentru modificarea Ordinului Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne nr. 874/81/2020, privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-Cov-2 pe durata stării de alertă,
· H.G. nr.531 din 11.05.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
· H.G. nr.550 din 14.05.2021, pentru modificarea și completarea anexelor nr.2 și nr.3 la H.G. nr.531 din 11.05.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
· Adresa Instituției Prefectului Județul Brașov nr. 7247 din 17.05.2021, precum și adresele de răspuns ale tuturor unităților administrativ-teritoriale din județul Brașov.

Hotărârea nr. 140/2021 a C.J.S.U Brașov prevede următoarele:
Art.1 Este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, spațiile comerciale, precum și în spațiile publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații comerciale, stații pentru transportul în comun.
Art.2 Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.
Art.3 Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate zonele prevăzute în anexa nr.1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.4 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov au obligația informării populației, atât prin mass-media, cât și prin afișaj în locuri publice, cu privire la măsurile dispuse în prezenta hotărâre.
Art.5 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri și vor dispune măsuri în vederea monitorizării și respectării acestora.

Anexa nr.1 la Hotărârea nr.140/18.05.2021 a C.J.S.U. Brașov cuprinde zonele cu potențial de aglomerare, unde este obligatorie purtarea măștii de protecție, suplimentar față de cele instituite prin actele normative de la nivel central:

1. MUNICIPIUL BRAȘOV
Strada Republicii
Piața Sfatului
Strada Apollonia Hirscher
Strada Mureșenilor
Strada Michael Weiss
Piața George Enescu
Grădina Zoologică (zona caselor de marcat)

2. MUNICIPIUL RÂȘNOV
Parcarea Valea Cetății, DN 1E (Râșnov-Poiana Brașov)

3. COMUNA BRAN
Piața I.G. Stoian/aleea de acces la Castelul Bran
Piața Târgului Bran (numai în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni)

4. COMUNA MĂIERUȘ
Zona dispensarului uman și a punctelor farmaceutice

5. COMUNA VAMA BUZĂULUI
Rezervația Valea Zimbrilor (zona parcare)

 

One thought on “Zonele din Brașov unde este obligatorie purtarea măștii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: