Smiley face

Zona După Ziduri: oază de verdeață și gunoaie (FOTO)

La 2 minute de freamătul turiștilor din Piața Sfatului, zona După Ziduri este o oază de verdeață. Un ecosistem în care plămânii Brașovului filtrează praful. Poteci romantice. Promenadă. Panoramă. Concert de păsări. Cu puțin noroc, chiar și veverițe. Te poți plimba, poți alerga, poți pedala. Gratis. Aproape de centrul istoric…

Cam aici se încheie povestea Fairytopia și începe Armagheddon 2018! Apa nu mai susură așa romantic când miroase și vântură sticle și pungi. Pădurile nu mai aduc a National Geographic când zărești în tufe resturi de bănci și tomberoane. Dacă urci poteca abruptă de la Bastionul Graft spre Turnul Alb îți recomand să nu te ții de balustrada cu elemente lipsă, vei aduna doar rugină și schije de lemn; și în nici un caz să nu te oprești la jumătatea ascensiunii, la mini-popasul scufundat în gunoaie. Iar la Turnul Alb vezi cum admiri panorama că sunt scânduri lipsă.

Din loc în loc, în punctele esențiale, exista panouri metalice care explică obiectivul turistic din vecinătate. Foarte util. Doar că… Chiar era nevoie ca un sfert din panou să fie dedicat minții luminate care a avut ideea unică de a reabilita zona istorică? S-a cam depus rugina, mai schimbați placa!

Adrian Tatu

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: