„Ziua Pietrei”, tradiție în zona Racoșului

În zilele de sâmbătă şi duminică, 21 – 22 august 2021, Asociaţia Carpaterra organizează „Ziua Pietrei”, eveniment aflat la cea de-a IV-a ediţie, care are ca scop promovarea comunității Racoș și a Complexului Geologic Racoș.
„Festivalul «Ziua Pietrei» a devenit o tradiție în zona Racoșului. Abordarea inedită care combină vulcanismul zonei cu activitățile culturale și modul de viață al racoșenilor l-au transformat într-un festival frumos și special, care atrage mereu și consolidează poziţia turistică a Racoșului”, spune Cătălin Cantor, preşedintele Asociaţiei Carpaterra, managerul evenimentului.
Festivalul „Ziua Pietrei” aduce la fiecare ediție, noi experiențe culturale în premieră. Anul acesta vor fi două zile de weekend pline cu evenimente remarcabile.
„Este de amintit expoziția „Istoria Pâmântului” realizată împreună cu Geoparcul UNESCO Ţara Haţegului, care include ouă de dinozaur, molar de mamut, amoniţi, roci spectaculoase, dar şi un dinozaur în mărime naturală care va fi amplasat în curtea Castelului Sükösd Bethlen.
Cu acest prilej, publicul va putea compara lava rocilor de la Racoş cu cea mai proaspătă lavă din lume, care provine de la un vulcan activ din Islanda.
Printre evenimentele în premieră se numără spectacolul de teatru „Scuzaţi, pardon, m-am răzgândit”, care va avea loc sâmbătă, ora 18:00, în incinta Castelului Sükösd Bethlen, concertul extraordinar de la Lacul de Smarald, programat duminică, începând cu ora 15:00, excursia în Complexul Geologic Racoşul de Jos ghidată de un vulcanolog şi excursia ghidată pe Tipia Racoşului.
Toate detaliile evenimentului din acest an au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă, la sediul Consiliului Judeţean Braşov, la care au participat preşedintele Asociaţiei Carpaterra Cătălin Cantor şi preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.
Evenimentul „Ziua Pietrei” este realizat de către Asociația Carpaterra în cadrul proiectului „Vulcanul Racoșului – resursă de dezvoltare culturală” şi beneficiază de o cofinanţare în valoare de 49.000 de lei, din partea Consiliului Județean Brașov.”, s-a menționat pe pagina de facebook: Consiliul Județean Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: