Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului, de la idee la proiect. Un deputat brașovean inițiatorul (VIDEO, FOTO)

Ieri, la Bucuresti, a avut loc a doua editie a Congresului National al Gastronomiei si Vinului. Evenimentul a avut ca tema principala dezbaterea despre proiectul ”Ziua Nationala a Gastronomiei si Vinului”.

Au vorbit despre proiecte, gastronomie si vin, deputatul Mihai Mohaci, initiatorul proiectului de Lege privind Ziua Nationala a Gastronomiei si Vinului, Dragos Gurarosie-organizator de evenimente culinare, Tibieriu Cazacoc-Slow Food, Cosmin Dragomir-co-initiator al Congresului, publisher al site-ului GastroArt.to, Oana Irina Coanta-chef si owner Bistro de l Arte, Brasov, Ciprian Nicolescu-chef grupul City Grill, Irina Hritcu-Gault&Millau Romania, Cezar Ioan-co-organizator al Congresului, Anca Dicu-conferential al Universitatii Arad, Radu Ionescu-Chef&Radu Dumitrescu-chef&owner Bistro Voila, Ioana Patrasconiu-My Ssecret Romania, Nico Lontras-co-initiator al Congresului, etc.

”Aceasta idee a pornit si de la Brasov, a fost asa un complex de ganduri frumoase. Eu am fost sensibil la ele si am initiat aceasta zi a Gastronomiei si Vinului. Pornind de la ideea ca fundamentul care sta la baza oricarei natiuni, oricarui popor este traditia, care inseamna ansamblul de obiceiuri, datini si credinta, am considerat ca este foarte importanta gastrononomia romaneasca, cu influente geografice, istorice. Asa s-a ajuns la acest proiect. Tin sa precizez ca este o munca in echipa, fiind implicate mai multe persoane.

La ora actuala actul normativ referitor la Ziua Gasntronomiei si Vinului a trecut de comisia de administratie, cred ca saptamana aceasta urmeaza raportul la comisia de agricultura.

Ca perioada, a fost stabilita prima duminica din octombrie tocmai pentru a pica intr-o zi de sarbatoare. Sigur, eu imi doresc un gastro program care sa cuprinda tot ce inseamna mancarea  si vinul romanesc. Aceasta zi are in primul rand si scopul de a promova traditia, mancarea romaneasca” a spus Mihai Mohaci, deputat PSD.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: