Ziua Europei sărbătorită în Piața Sfatului

Pe data de 9 mai, Alianţa 2020 USR PLUS îi invită pe braşoveni în Piaţa Sfatului, pentru a sărbători Ziua Europei şi pentru a transmite împreună un mesaj puternic: românii sunt europeni, iar locul României este în Europa!

9 mai 1950 a fost ziua în care 6 națiuni europene au decis că nu mai vor război în Europa și au făcut primii pași spre visul Europei unite. În prezent, Ziua Europei e sărbătorită de 28 de țări membre și peste 500 de milioane de cetățeni ai Uniunii Europene.

De Ziua Europei, sărbătorim apartenența României la Uniunea Europeană și ne reafirmăm orientarea pro-europeană, pentru că Europa este șansa României la prosperitate, normalitate și stabilitate. Totodată, ne reamintim că avem datoria de a contribui la o Europă mai puternica şi de a apăra Uniunea Europeană în fața atacurilor populiștilor și naționaliștilor, care doresc discreditarea si distrugerea acestui proiect şi ideal european.

De Ziua Europei, celebrăm valorile și idealurile europene: pacea, unitatea, libertatea, prosperitatea, demnitatea, egalitatea în drepturi. Vrem ca România să se conecteze ireversibil la aceste valori.

Programul cuprinde:
ora 18.00 – Concurs de desene cu creta în jurul fântânii arteziene
ora 18.00-20.00 – “Brașov, ai legătura!” – înregistrăm mesaje video și le transmitem Europei
ora 19.00 – Facem cel mai mare steag uman realizat vreodată în Piața Sfatului – steagul Europei

Link către evenimentul de Facebook: Sărbătorim Ziua Europei în Piaţa Sfatului

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: