YouthBank Făgăraș premiază cu 2.500 de lei ideile tinerilor!

Programul YouthBank, implementat în Făgăraș de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului, cu sprijinul celor care au înțeles că tinerii au inițiative și trebuie susținuți, a reușit să dezvolte în perioada octombrie 2017 – mai 2018, un fond în valoare de 10.000 de lei. Mecanismele de fundraising au fost vânzarea de felicitări de Crăciun, organizarea Carnavalului Dovlecelului, Jocurilor Iepurașului, Licitația de experiențe și Seara filmelor. Din fondul în valoare de 10.000 de lei vor fi acordate finanțări de cel mult 2.500 de lei pentru proiecte propuse de către liceenii din Țara Făgărașului. Acestea trebuie să se desfășoare în Țara Făgărașului și pot acoperi orice domeniu, de la activități sportive, artă, ecologie sau sănătate, cu condiția ca activitățile derulate să răspundă unor nevoi identificate la nivelul comunității, să permită obținerea unor rezultate vizibile și să aibă un impact pe termen lung.  Sunt încurajate proiectele care pot genera resurse, identifică și mobilizează și alte resurse din comunitate sau care aduc împreună persoane din medii diverse.

Pentru a putea accesa aceste finanțări, echipe de tineri (14-20 de ani) cu mimimum 2 liceeni în componență, trebuie să completeze un formular de aplicare și o anexă bugetară și apoi să le trimită la adresa: office@fundatiactf.ro până în data de 31 iulie, ora 23:59. Având în vedere că majoritatea beneficiarilor finanțărilor YouthBank sunt minori, trebuie să existe un cadru care să le permită acestora să își desfășoare activitatea și să își implementeze proiectul, în conformitate cu legile în vigoare. De aceea, proiectul trebuie să fie găzduit de o organizație non-profit/școală.

Proiectele propuse de către liceeni vor trece printr-un proces complex de selecție, coordonat de echipa YouthBank Făgăraș. Proiectele selectate pentru finanțare au timp pentru a fi implementate până la data de 28 februarie 2019. Toate documentele necesare înscrierii proiectelor în concurs le putetți descărca de pe site-ul YouthBank Făgăraș: www.youthbank.fundatiactf.ro. Îndrăznește să beneficiezi de cea mai interesantă experiență a liceului și transformă-ți orașul în locul în care vrei să trăiești!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: