Week-end plin pentru politisti: accidente la Rasnov si Poiana Brasov din cauza alcoolului si 36 de permise retinute

In acest week-end, iubitorii licorii lui Bachus au fost implicati in accidente care au avut loc atat la Rasnov, cat si in Poiana Brasov.

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 00.06, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Poiana Braşov au constatat producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale pe D.N. 1 E.

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din judeţul Braşov a condus un autoturism pe D.N. 1 E fără a adapta viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenţei alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0,46 mg/l alcool pur.În consecinţă acesta a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, instrumentat sub coordonarea unităţii de parchet competente în care se va propune soluţie legală la finalizarea verificărilor.

 

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orelor 06.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Râşnov au identificat un bărbat de 30 de ani din judeţul Braşov care a condus un autoturism pe str. Câmpului din Râşnov aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenţei alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0,58 mg/l alcool pur. În consecinţă acesta a fost condus la Spitalul orăşenesc Zărneşti pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, instrumentat sub coordonarea unităţii de parchet competente în care se va propune soluţie legală la finalizarea verificărilor.

 

36 de permise retinute in acest week-end

În perioada 12.-14.01.2018 în urma acţiunilor organizate şi desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru combaterea neacordării priorităţii vehiculelor şi pietonilor, a traversărilor neregulamentare de către pietoni dar şi a excesului de viteză şi consumului de alcool în rândul conducătorilor auto, au fost constatate:

– 13 infracţiuni la regimul rutier;

– 439 sancţiuni contravenţionale aplicate în valoare de 54.000 Ron,

– 36 permise de conducere reţinute în vederea suspendării, din care 8 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi 20 pentru neacordarea priorităţii pietonilor;

– 9 certificate de înmatriculare retrase;

– 145 sancţiuni aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză;

– 148 sancţiuni aplicate pietonilor  pentru traversarea neregulamentară a drumului public.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: