Week-end plin de evenimente la ISU Sibiu: 3 incendii si 2 accidente rutiere

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a trei incendii, salvarea victimelor a două accidente rutiere, dar și pentru salvarea unui animal căzut într-un canal. Totodată, echipajele SMURD din cadrul ISU Sibiu au intervenit pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 60 de persoane cu probleme medicale. Alte 20 de persoane au fost asistate medical de către formațiunile SMURD din cadrul Serviciilor voluntare ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.

Vineri, 05 mai a.c., la ora 15.14, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Sibiu a intervenit în municipiul Sibiu, strada Ceferiştilor, pentru transportul unei persoane supraponederale din locuinţă la ambulanţa SAJ Sibiu.

Sâmbătă, 06 mai a.c., la ora 08.45, un echipaj de pompieri din cadrul Secţiei Mediaş a intervenit în municipiul Mediaş, strada Şoseaua Sibiului, pentru a salva un căţel căzut într-un canal, la o adâncime de aproximativ 17 metri. Intevenția pompierilor a fost una reușită, întrucât cainele a fost recuperat în viață, după ce pompierii au coborât în canal cu ajutorul mijloacelor de intervenție din dotare.

Tot sâmbătă, 06 mai a.c., la ora 15.45, patru echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentulul Sibiu au intervenit în municipiul Sibiu, strada Ştefan cel Mare, nr. 193, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de piese auto. Pentru stingerea incendiului, care se manifesta în interiorul depozitului, cu degajare mare de fum, s-a intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Incendiul a cuprins piese auto, anvelope, ambalaje, un birou administrativ, documente contabile, rafturi și instalație elctrică. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de depozitarea cenușei sau jarului nestins în locuri cu pericol de incendiu.

De asemenea, tot sâmbătă, 06 mai a.c., la ora 16.55, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Sibiu a intervenit, cu o autospecială cu apă și spumă, în municipiul Sibiu, strada Alba-Iulia, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Incendiul, care a cuprins instalația electrică și o parte din materialele plastice din interiorul autoturismului, a fost stins imediat de către pompierii sosiți la locul evenimentului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost  determinată de  un scurtcircuit electric produs la un cablu electric neizolat corespunzător.

Duminică, 07.05.2017, la ora 10.34, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Sibiu a intervenit în municipiul Sibiu, strada Bradului, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la tulpina unui arbore conifer.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: