”Vrem o gară ca afară!” Vă mai aduceți aminte sloganul liberalilor din Brașov? (GALERIE FOTO)

În urmă cu 2 ani, liberalii din Consiliul Local Brașov au lansat un demers de preluare în administrare a gării de către Primăria Braşov.

Cerem Guvernului României să aprobe preluarea administrării gării Braşov de către Primăria Municipiului Braşov, lucru pentru care ne luptăm de atâţia ani. Am ajuns să ne fie ruşine de felul în care arată principala poartă de intrare într-un dintre cele mai frumoase oraşe din România. Gara Braşov este într-o stare deplorabilă, cuvintele care o definesc sunt mizeria, nesiguranţa şi nefuncţionalitatea. Ştim cu toţii, că în orice oraş, gara este ceea ce turiştii văd prima dată, şi ne doare că prima lor impresie nu ne onorează deloc. Braşovul este orasul cu cel mai mare număr de turişti iar gara Braşov este o ruşine.
Primăria a facut nenumărate demersuri către guvern, dar acum vrem să facem echipă cu braşovenii pentru a convinge Ministerul Transporturilor să cedeze administrarea gării către Primăria Braşov, vom strânge semnături de susținere a acestei inițiative”, au spus la acea vreme reprezentanții PNL Brașov.
Mai mult decât atât, la una din ședințele Consiliului Local, reprezentanții Municipalității au prezentat un proiecțel, cu un filmuleț în care era prezentată gara ”modernizată”…
Între timp, liberalii s-au instalat la guvernare în frunte cu Ludovic Orban, brașoveanul care a devenit premier. Astfel, Ministerul Transporturilor a fost condus de un…liberal. Cu toate acestea, gara nu a ajuns în administrarea Primăriei Brașov, deși, PNL a avut toate pârghiile necesare. La aproape 2 ani de când PNL Brașov a lansat campania, totul a rămas în aer, cu partidul aflat în continuare la guvernare. Cum a plecat PSD de la conducere, cum subiectul nu i-a mai interesat, concluzia fiind că toată mascarada cu gara a fost de fapt o mișcare electorală. Totul a rămas neschimbat, chiar dacă prin gara s-au mai făcut mici renovări.
Într-o altă ordine de idei, era cunoscut faptul că este o procedură foarte grea această trecere de la Ministerul Transporturilor la Primăria Brașov, având în vedere că zona este una de siguranță feroviară, nu este orice imobil, orice teren.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: