Vot secret pentru ISO Mediu, dar cu ”supravegherea” atentă a liberalilor

Liviu Călin Butnariu, primarul orașului Râșnov, a fost ales în funcţia de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Brașov, structură asociativă în domeniul gestionării deşeurilor care reuneşte cele 58 de unități administrativ-teritoriale din judeţul Braşov, alături de Consiliul Judeţean.

Preşedintele a fost desemnat prin votul secret al participanţilor la Adunarea Generală care a avut loc marți, 20 aprilie 2021, la Făgăraș. Liviu Butnariu are experienţă în problematica de mediu, fiind în perioada 2017-2021 membru în Consiliul Director al ADI ISO Mediu.

Pe lângă noul preşedinte, a fost aleasă o nouă structură de conducere. Astfel, funcțiile de membri ai Consiliului Director au fost adjudecate de Severius Beşchea – primarul comunei Tarlungeni, Mihai Câmpean – primarul orașului Codlea, Sebastian Rusu – viceprimarul municipiului Brașov, Florin Ioani – primarul comunei Viştea, Alexandru Opriş – primarul orașului Rupea, şi Marian Arhire – primarul comunei Sânpetru.

La şedinţa Adunării Generale a ADI ISO Mediu, Consiliul Judeţean Braşov a fost reprezentat de vicepreşedinţii Szenner Zoltan şi Todorică Şerban, ambii fiind implicaţi în demersurile privind implementarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) în judeţul Braşov.

Este vorba despre un proiect în valoare de aproximativ 100 milioane de euro, destinat construirii infrastructurii necesare pentru colectarea selectivă, transportul, sortarea și tratarea deșeurilor generate la nivelul judeţului Braşov, cu respectarea prevederilor UE în domeniu.

Pentru obţinerea fondurilor necesare implementării SMID, până cel târziu în luna iulie a anului viitor Consiliul Judeţean Braşov va depune cererea de finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, iar beneficiarul viitoarelor investiţiilor este ADI ISO Mediu.

În acest sens, între Consiliul Judeţean Braşov şi ADI ISO Mediu va fi dezvoltată o cooperare activă şi permanentă, pe care conducerea administraţiei judeţene şi noua conducere a asociaţiei şi-o doresc deopotrivă, în beneficiul tuturor comunităţilor locale.

”Expertul” de la Râșnov…în gunoaie

„Salut alegerea primarului Liviu Butnariu în fruntea ADI ISO Mediu. Este persoana potrivită să conducă această structură asociativă, deoarece cunoaşte problematica gestionării deşeurilor, necesităţile din fiecare localitate, precum şi exigenţele pe care trebuie să le îndeplinim pentru a ne conforma normativelor europene. Domeniul deşeurilor reprezintă de ani de zile o vulnerabilitate a ţării noastre. La nivelul judeţului Braşov avem şansa să fim deschizători de drumuri în privinţa gestionării eficiente a acestora, prin reintroducerea lor, într-o proporţie însemnată, în economia circulară. Pentru realizarea acestui obiectiv, este esenţial să avem un parteneriat cu Asociaţia ISO Mediu, pe care îl considerăm garanţia reuşitei proiectului SMID. Pentru implementarea SMID vom atrage fonduri europene nerambursabile cu care vom construi fabrica de prelucrare a deşeurilor, staţia de transfer şi staţiile de sortare şi tratare mecano-biologică a deşeurilor, precum şi centrele de colectare prin aport voluntar, astfel încât să acoperim necesităţile din toate zonele judeţului. Prin intermediul acestor investiţii, sunt convins că vom reuşi, la nivelul judeţului Braşov, să prelucrăm o mare parte din deşeuri, astfel încât cantitatea depusă la depozitul ecologic să scadă până la 10% din totalul colectat”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

One thought on “Vot secret pentru ISO Mediu, dar cu ”supravegherea” atentă a liberalilor

  • 22 aprilie 2021 la 11:47
    Permalink

    Inca o mascarada a politrucilor penelisti care nici macar nu se mai feresc sa acapareze tot ce se poate a acapara in materie de vizibilitate,imagine si functii ; avem acum un nou viitor superstar in ascensiune din Rasnov (de unde altundeva ???) numit de presa locala “finul” …😃😃😃

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: