Vor fi făcute disponibilizări la RIAL. Pentru a le arăta ”ușa”, o parte dintre angajați vor lucra doar cu jumătate de normă

Potrivit actualului director interimar Sorin Jula, la data de 31 decembrie 2020, societatea RIAL avea o pierdere de 3,27 milioane de lei, pentru ca la data de 30 aprilie să ajungă la 7,52 milioane de lei, la care se adaugă un necesar de investiții și capital de lucru de 2,4 milioane de lei, pentru a putea fi reluată activitatea în condiții optime.

,,RIAL va necesita, pe termen lung, o reorganizare, pentru că până acum foarte multe lucruri au fost lăsate în voia sorții. Nu este vina oamenilor. Ei au tot dreptul să își ceară toate beneficiile pe care societatea s-a angajat că le va acorda. Pe de altă parte, managementul ar trebui să-și asume această situație în care s-a ajuns într-un mod absolut surprinzător. Eu am rămas marcat de faptul că nimeni nu știa ce s-a întâmplat la RIAL, și lucrurile nu trebuiau să ajungă aici. Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să existe niște raportări periodice, niște controale periodice, pentru a nu ajunge în halul ăsta. În anul 2021, serviciul tehnic a avut un singur contract, de 598.0000 de lei, în condițiile în care doar costurile cu salariile sunt vreo 580.000 de lei pentru același serviciu tehnic. Deci vorbim despre ce? Practic, a fost falimentat! În ultimele șase luni s-a mers efectiv pe resturi de lucrări și atât. Deci, RIAL-ul va necesita o  restructurare, din punctul meu de vedere, pe toate palierele. Și nu în sensul de a lăsa oamenii fără serviciu, ci de a le găsi soluții atât cât se poate și cât mai doresc să lucreze“, a declarat directorul RIAL, Sorin Jula.

Odată cu această infuzie de capital din bugetul local, societatea va trebui să intre într-un proces de reorganizare și redimensionare a activității, în funcție de capacitatea tehnică pe care o deține, dar și de lucrările pe care le va contracta cu Primăria Brașov

În ceea ce privește salariile angajaților, acestea se vor plăti la timp și integral în această lună. În perioada 15 iunie -15 iulie, o parte dintre angajații RIAL vor lucra doar cu jumătate  de normă, urmând ca după aprobarea de către Consiliu Local a fondurilor necesare, să se reintre în normal. De asemenea, directorul Sorin Jula a recunoscut că la RIAL vor fi făcute disponibilizări.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: