”Vizitatorii unici” se vând ca pâinea caldă. Google, facebook sau alte companii încasează bani frumoși din această afacere

Cum își ”umflă” traficul ziarele online. ”Vizitatorii unici” pot fi cumpărați de oricine dorește. 

Intrumentele de măsurat traficul pe site-uri au devenit inutile în ultimii ani din cauza faptului că oricine poate, cu o sumă de bani, să trimită oricând vizitatori la site-ul său prin google și facebook. Mai mult decât atât, sunt și alte firme private care îți vând direct vizitatori la fel ca cele două mari companii. Atunci întrebarea este, câtă relevanță mai are monitorizarea traficului și cât de corecte sunt rezultatele, dacă oricine poate cumpăra vizitatori? 

Monitorizare de trafic cumpărat

T5.ro sau trafic.ro au pierdut lupta cu vânzătorii de vizitatori unici.Tot mai mulți proprietari de site-uri(în special cele de știri) își umflă traficul prin achiziția de vizitatori. Partea proastă este că, odată cu evoluția tehnologiei, s-au specializat și meseriașii în vânzări de ”vizitatori”. Dacă în trecut, site-urile de monitorizare erau păcălite de diverse persoane, acum totul este pe față și sunt rețele de socializare care îți ”vând” vizitatorii. Este și cazul celor de la Google sau Facebook. Cu cât plătești mai mult, cu atât ai parte de mai mulți vizitatori.

În ultimii ani, fenomenul a luat amploare, astfel că tot mai des se pot întâlni cazuri de site-uri care aveau 3000-5000 de vizitatori unici, iar dintr-o dată îi vezi că au ajuns la 25.000 sau 30.000 sau chiar 50.000. Ascensiune nefirească având în vedere că cititorii nu îi obții așa ușor, dintr-o dată. Nu poți să ai diferențe atât de mari.

Plus că multe din site-urile de știri nu vin cu nimic nou, publică banalele știri de ani buni, multe furate de la alții. Dar, dintr-odată, au trafic mult. Oricum, cine se uită cu atenție și verifică puțin, poate constata că mulți au cititori primiți de la ”roboței”, nicidecum cititori reali. Mai mult decât atât, unele ziare românești au sute de vizitatori din țări de pe alte continente.

Chiar pe unele site-uri din Brașov sute de vizitatori unici au fost din…OMAN sau alte țări arabe. Da, poate fi unul, doi, 10, 100, dar să susții că ai sute de vizitatori de acolo…este prosteală pe față. Astfel, cea mai bună monitorizare o face cititorul, cel care are motiv sau nu să intre pe site-ul tău, nicidecum roboțeii. Așa că aceste topuri cu cele mai accesate site-uri sunt de fapt praf în ochi pentru cumpărătorii de reclame. Pentru a-l convinge pe proprietarul unei companii să-și facă reclamă în publicația ta îi prezinți un top unde ești cel mai tare și cel mai bun…Așa că, atenție mare la ce achiziții faceți….

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: