VIZITĂ REGALĂ LA ISU SIBIU

Vineri, 19 mai a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a primit onoranta vizită a Principesei Muna al Hussein a Iordaniei și a Secretarului de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, domnul dr. Raed Arafat.

Vizita a avut loc cu ocazia Congresului româno-iordanian de medicină și farmacie și a decernării titlului de DHC al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu,  congres desfășurat la Sibiu, sub patronajul Principesei Muna al Hussein a Iordaniei.

Primirea oaspeților de onoare a fost făcută de către inspectorul șef al ISU Sibiu, colonelul Laurențiu-Cosmin Balcu, care, în fața gărzii de onoare, a prezentat onorul.

Având în vedere că Alteța Sa Regală, principesa Muna a pus bazele primei instituţii de educaţie medicală din Regatul Haşemit al Iordaniei și a sprijinit continuu domeniul sănătăţii şi cel al educaţiei medicale, aceasta a dorit să cunoască voluntarii din cadrul SMURD, studenți ai Facultății de Medicină din Sibiu, care, împreună cu paramedicii ISU Sibiu, acționează, 24 de ore din 24,  în sprijinul cetățenilor, atât la accidente rutiere, cât și la urgențe medicale.

Alteța Sa Regală, Principesa Muna al Hussein a apreciat aportul adus de către paramedicii SMURD în sprijinul comunității, declarându-se impresionată de modul de organizare a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) de la nivelul județului Sibiu și de dăruirea și implicarea paramedicilor. Totodată, aceasta a fost informată și despre campaniile de voluntariat care s-au desfășurat la nivel național, în urma cărora au fost recrutați voluntari pentru a fi implicați în acțiuni de salvare a semenilor.

Prezența Alteței Sale Regale și a Secretarului de Stat în MAI, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență reprezintă o onoare pentru ISU Sibiu, recompensând eforturile depuse de către pompierii sibieni în sprijinul populației și motivându-ne să continuăm cu același entuziasm și implicare de care am dat dovadă până în prezent.

Cu ocazia vizitei, eveniment care va rămâne un moment de referință în activitatea pompierilor sibieni, inspectorul șef al ISU Sibiu a înmânat, Alteței Sale, în semn de prețuire și respect, o plachetă inscripționată cu însemnul heraldic al inspectoratului.

PURTĂTOR DE CUVÂNT

Slt. Ramona NISTOR

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: