Vizită ministerială la Brașov (FOTO, VIDEO)

Ioan-Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, efectuează marți, 24 noiembrie 2020, o vizită de lucru la Braşov.

În cursul dimineţii, oficialul va fi primit la sediul Consiliului Judeţean Braşov de către preşedintele Adrian-Ioan Veștea, alături de secretarul de stat din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), Mihail Veștea, și vicepreședintele CJ Todorică Şerban.

Programul continuă la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, unde ministrul va vizita şantierul Terminalului de pasageri.

Următorul moment al vizitei se va consuma la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, unde ministrul Fondurilor Europene va trece în revistă investiţiile realizate sau aflate în stadiu final de execuţie, precum şi proiectele cu fonduri europene aflate în diverse stadii de implementare la cea mai importantă unitate medicală din judeţul Braşov.

Este vorba despre:

• Construirea secţiei modulare de ATI destinate paciențiilor cu COVID-19, proiect implementat cu fonduri în valoare de 11.976.260 lei, asigurate de Consiliul Judeţean Braşov;

• Extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe, proiect al Ministerului Sănătăţii implementat cu fonduri asigurate prin Banca Mondială, în valoare de 11.412.000 lei;

• Dotarea cu echipamente și aparatură medicală performante a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, proiect cu fonduri europene accesat de CJ Braşov în cadrul Axei prioritare 8 a POR 2014-2020, în valoare totală de 6.793.628,72 lei;

• Dotarea cu echipamente și aparatură medică a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență, proiect cu fonduri europene accesat de CJ Braşov în cadrul Axei prioritare 8 a POR 2014-2020, în valoare totală de 10.699.627,60 lei;

• Reabilitarea şi modernizarea Corpului B din cadrul Staţionarului Central al Spitalului Clinic Judeţean Urgenţă, proiect al Consiliului Judeţean Braşov demarat cu fonduri din bugetul propriu, preluat din punctul de vedere al finanţării şi execuţiei de către Compania Naţională de Investiţii;

• Proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în judeţul Brasov”, finanţat prin POIM – Axa prioritară 9, în valoare totală de de 45,533,446.93 lei, accesat de Consiliul Judeţean Braşov şi implementat în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea”, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii şi Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie. Prin intermediul acestui proiect, CJ Braşov recuperează din bani europeni fondurile alocate în anul 2020 spitalelor din subordine, pentru cheltuielile generate de criza COVID, inclusiv fondurile alocate dotării cu echipamente a unităţii modulare de ATI de la Spitalul Judeţean. Valoarea echipamentelor și materialelor consumbabile deja realizate este de 16.172.788,24 lei, iar echipamentele și materialele consumabile propuse a se realiza până în aprilie 2021 totalizează 29.234.402,69 lei .

• Proiectul „Gestionarea efectelor pandemiei COVID-19 în judeţul Braşov”, finanţat în cadrul Axei prioritare 9 a POIM, este în prezent în etapa de evaluare în vederea aprobării finanţării. Acest proiect a fost elaborat de CJ Braşov în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, având valoarea de 26.322.982 de lei.

Atât la Aeroport, cât şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, delegaţia va fi însoţită de preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea. Vizita la aeroport va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Braşov şi pe cea a preşedintelui CJ.

Un alt moment din programul ministrului Boloş îl constituie vizita la Colegiul Național „Andrei Şaguna”. El va discuta cu directorii colegiilor naţionale „Andrei Şaguna”, „Dr. Ioan Meşotă” şi „Unirea” din Braşov, precum şi „Radu Negru” din Făgăraş, despre oportunităţile de finanţare destinate unităţilor de învămământ centenare din România.

Ulterior, oficialul guvernamental va participa la o întâlnire organizată la sediul Consiliului Județean Brașov, având ca teme: proiecte finanțate din fonduri europene, transportul public metropolitan, Planul Național de Rercuperare și Reziliență, Spitalul Regional de Urgenţă Braşov, extinderea domeniului schiabil.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: