Vizita la Sibiu a Excelenței Sale, Doamna Adelheid Folie-Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Austria în România

În data de 22.11.2021, Excelența Sa, Doamna Adelheid Folie Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Austria în România, a fost întâmpinată la sediul Consulatului Republicii Austria la Sibiu, de către domnul Consul Onorific Andreas Huber, care a fost onorat să primească, vizita Domniei Sale.

În cadrul întrevederii, E.S. Dna Ambasador Adelheid Folie, a prezentat intenția domniei sale de a susține și întări relațiile economice, schimburile comerciale, relațiile culturale si științifice dintre cele două țări, fiind prezentate pe scurt domeniile de interes: industrie, domeniile turismului, cercetării științifice și dezvoltării tehnologice, precum și domeniul cultural.

Aceasta este prima vizită oficială la Sibiu, de la data preluării în luna septembrie 2021 a mandatului de Ambasador al Republicii Austria în România, a E.S. Doamnei Adelheid Folie și s-a desfășurat în perioada 22.11.2021-23.11.2021.
În cadrul primei zile a vizitei sale, agenda doamnei Ambasador Folie a cuprins și o vizită de lucru la fabrica din Sibiu a grupului austriac Wienerberger Group, una dintre cele mai mari investiții cu capital austriac din România.

În cursul zilei de 23.11.2021, în agenda întrevederilor diplomatice ale E.S. Doamnei Ambasador Folie, am remarcat întâlniri cu Doamna Astrid Cora Fodor Primarul Municipiului Sibiu, cu Doamna Daniela Cîmpean-Președintele Consiliului Județean Sibiu și cu Domnul Mircea Dorin Crețu-Prefectul Județului Sibiu.

În continuare, Dna Ambasador Folie a avut o întrevedere la Forumul Democrat al Germanilor din România, cu preşedintele Dr. Paul-Jürgen Porr si o întâlnire cu mai multe personalități locale, dintre care amintim pe doamna Prof. Monika Hay – Director al Colegiului National „Samuel von Brukenthal” și doamna Beatrice Ungar, redactor șef al săptămânalului german “Hermannstädter Zeitung” și consilier în cadrul Consiliului Județean Sibiu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: