Violeta Alexandru vrea performanță de la funcționarii publici și nu concedii medicale pentru a fugi de răspundere

Violeta Alexandru este pregătită să evalueze la sânge activitatea caselor de pensii din țară.  Totodată, ea cere performanță de la funcționarii publici și nu concedii medicale, pentru a fugi de răspundere.

”Situația națională la nivelul lunii iunie a restanțelor în calcularea pensiilor este la mine pe birou. Am terminat evaluarea preliminară. O voi prezenta public. Muncim (și) pentru pensionari așa că trebuie să știe de la mine unde sunt probleme. Voi vorbi despre cele de management. Avem nevoie de manageri în conducerea caselor de pensii, de oameni capabili să găsească soluții.

Mai sunt câteva zile și voi avea evaluarea finală. Am văzut unde se poate și, din păcate, cu toată îngăduința, cu toate termenele prea generoase acordate, se vede și unde nu se poate. Nu se poate, nu se vrea, nu mai contează. Sper că nu intră, în curând, în concedii medicale. Dacă da, voi vorbi despre aceste practici.

Mulți oameni “de bine” au păreri despre un director de casă județeană de pensii sau altul. Multe ajung la mine. “Defectul” meu, însă, este că întotdeauna urmez propria evaluare bazată pe date/rezultate obiective. Când iau o decizie, o iau după ce sunt convinsă că este cea corectă și, întotdeauna, bazată pe date obiective.

Fiecare om trebuie să își facă treaba. Când ești plătit din bani publici, cu atât mai mult. Vrei să fii șef în coordonarea mea? Așteaptă-te să îți cer performanță.

Imediat ce aduc la zi situația termenelor depășite în calcularea pensiilor (noi înscrieri) și a cererilor de recalculare, mă voi concentra mai mult pe pensii internaționale. Văd și aici probleme, multe țin de (lipsa de) colaborare cu alte țări în care au muncit românii noștri. Am două ședințe de lucru în două țări cu importante comunități de români. Am și decizii de luat la casele de pensii.

Jumătate de an în care m-am străduit să ajung la rezultate concrete. Cu toate presiunile. Cei care au muncit, ne vedem foarte curând!” a declarat ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: