Violeta Alexandru despre funcționari: ”Cei eficienți nu au de ce să se sperie. Cei care plimbă hârtii, da”

Reformare totală promisă de ministrul Muncii, Violeta Alexandru la nivelul instituțiilor publice.  De la comunicarea preponderent în format electronic între cetățeni și instituții, la evaluarea posturilor funcționarilor.

”Comunicarea prin mijloace electronice va fi principalul mod de comunicare al cetățenilor cu Ministerul Muncii și cu instituțiile din coordonare.

Nu îngrădesc dreptul unui cetățean de a se prezenta la sediul instituțiilor noastre. Dar, cei care doresc, pot trimite documente, cereri în format electronic și li se va răspunde tot electronic, se va purta o comunicare (inclusiv se vor transmite clarificări, documente suplimentare) până la soluționarea cererii când vor fi invitați să ridice documentele. Comunicarea la ghișeu va fi excepția, regula va fi comunicarea prin mijloace electronice.

Un singur drum pentru ridicarea actelor.

Nu o să se întâmple peste noapte, știu dar aceasta este ținta mea.

Recunosc, forțez modernizarea Ministerului Muncii și a instituțiilor din coordonare, Case de Pensii, Agenții de plăți și Inspecție Socială, Inspecția Muncii, Agenții județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Autoritatea pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități. Implicit mă îndrept spre o nouă etapă în care îmi asum să determin eficientizarea activității. Context în care vom ajunge și în punctul în care să ne gândim la organigramă, posturi, etc. Cei eficienți nu au de ce să se sperie. Cei care plimbă hârtii, da.” a declarat ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: