Violeta Alexandru: ”Cei care își imaginează că pot trișa depunând aceleași cereri la mai multe AJOFMuri sau AJPISuri din diferite județe se înșeală”

Ministerul Muncii demarează plățile aferente lunii aprilie pentru șomaj tehnic. Violeta Alexandru, ministrul Muncii, trage un semnal de alarmă legat de firmele care ar încerca să trișeze și să depună cereri în mai multe județe.

”Pregătiți pentru primele plăți Șomaj tehnic aferente lunii aprilie. Suntem pregătiți și pentru aplicarea primelor măsuri de sancționare a celor care au încercat să obțină plăți duble. Inclusiv de sesizare a organelor de cercetare. Poate nu s-a înțeles mesajul meu și îl repet: se verifică toate cererile iar cei care își imaginează că pot trișa depunând aceleași cereri la mai multe AJOFMuri sau AJPISuri din diferite județe se înșeală dacă se bazează pe faptul că nu verificăm.

Am un respect enorm pentru banii publici, sunt banii celor care muncesc în această țară.

Când vorbesc despre solidaritate și responsabilitate în această perioadă, mă refer la fiecare dintre noi. Orice ban în plus necuvenit, cu atât mai mult cu cât vorbim despre bani publici, este în sine o faptă foarte gravă. Implicit înseamnă faptul că îi iei altui om, un om cinstit care o duce greu în această perioadă, șansa de a menține lucrurile pe linia de plutire până la reluarea activității.

România după pandemie își revine prin oameni care au simțul corectitudinii și al respectului pentru problemele celor de lângă ei. Întotdeauna adevărul iese la lumină.

Ne ocupăm și cu astfel de lucruri. Aș vrea să ajutăm cât mai mult în această perioadă. Prima formă de ajutor: să fim corecți.” a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: