Vineri, un nou termen în lupta pentru parcările din Municipiul Brașov. Cine va câștiga, P&P sau Primăria?

Vineri, 16 iunie 2021, ”pârâtul” Consiliul Local Brașov are un nou termen în războiul parcărilor cu ”reclamantul”  P&P. După ce, la propunerea primarului Allen Coliban, Consiliul Local a reziliat contractul cu firma care administra parcările, cea din urmă și-a căutat dreptatea în instanță. Chiar dacă primarul a făcut câteva live-uri pe la sediul societății în care susținea că nu a găsit pe nimeni, reprezentanții P&P au anunțat că contractul nu se discută pe facebook, ci în instanță. Oricum, șeful administrației locale s-a plimbat aiurea prin fața firmei deoarece nu avea nicio împuternicire, nu avea ce să caute acolo, nu își avea rostul deplasarea. Totul a fost o campanie de imagine și cam atât. Era logic că astfel de dispute nu se rezolvă pe…facebook.

Precizăm că în prezent, parcările în oraș nu se mai plătesc, iar Primăria Brașov are pierderi semnificative, având în vedere că, indiferent de încasările firmei, aceasta trebuia să achite lunar suma de 400.000 de lei. Clar că acest contract este discutabil, dar și dacă Primăria Brașov va câștiga, prea multe nu se vor întâmpla. Parcometrele vor rămâne, iar brașovenii și turiștii vor plăti în continuare pentru locurile ocupate, nu va fi nimic gratis. Singurul beneficiu va fi scoaterea taxei pe timp de noapte și duminica.

Interesant este de văzut ce se va întâmpla în cazul în care procesul va fi câștigat de firma P&P, cine va plăti consecințele, vor plăti consilierii locali și primarul din buzunarul lor? Brașovenii suportă deja aceste cheltuieli cu vârf și îndesat prin contractul semnat cu un avocat care percepe sume uriașe pentru a reprezenta instituția în acest proces. Bineînțeles, din bani publici, pentru că Primăria are degeaba juriști…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: